Туристична навігація: На вулицях міста встановлюють ще 10 туристично-інформаційних вказівників

19:33 15 Липня 2020

Дрогобич, беззаперечно, туристичне місто. Щороку кількість туристів, які хочуть відвідати древній Дрогобич, збільшується. Однак це ще далеко не межа розвитку туризму у нашому місті. У Туристично-інформаційного центрі Дрогобича є план, який вони обов`язково реалізують – це мільйон туристів на рік.

Відтак для туристів у Дрогобичі намагаються створити всі необхідні умови, зокрема допомогти зрозуміти, що саме і де знаходиться у Дрогобичі. Саме з цією метою у Дрогобичі розпочали встановлювати двомовні туристично-інформаційні вказівники. Таких англо-українських туристично-інформаційних знаків на вулицях міста вже 15. Встановили їх завдяки перемозі у проєкті «Популяризація історико-культурної спадщини м. Дрогобича» від асоціації ЄВРОРЕГІОН «КАРПАТИ – Україна». Загальний бюджет проекту становив близько 300 000 грн.

Тепер на вулицях Дрогобича з`явиться ще 10 двомовних туристично-інформаційних вказівників. Загалом їх буде вже 25. Цього разу туристично-інформаційні вказівники встановлюють за кошти міського бюджету вартістю у понад 100 тисяч гривень.

Дуже важливим аспектом у цьому питанні є те, що на нових двомовних знаках нанесена інформація не лише про назви вулиць та архітектурні пам’ятки міста, а й вперше в регіоні нанесено інформацію про розміщення тих чи інших адміністративних будівель, медустанов, громадських вбиралень та ін. Метою такого наповнення туристичних вказівників є принагідне їх використання жителями міста та навколишніх сіл. Оскільки Дрогобич є адміністративним та районним центром Дрогобицького району у місті щодня перебуває чимало мешканців з навколишніх сіл, яким тепер, за допомогою вказівників, буде значно легше віднайти та дістатися до тієї чи іншої адмінустанови.

У ТІЦі наголошують, що такі вказівники розроблялися не лише для полегшення пошуків тих чи інших об’єктів туристам, а й місцевим мешканцям.

Перейти до вмісту