Туризм в умовах війни: як туристична галузь міста справляється з викликами сьогодення

15:38 9 Січня 2023

Попри військовий час, Туристично інформаційний центр міста активно приймає туристів, проводить благочинні акції в підтримку ЗСУ, а також із перших днів повномасштабного вторгнення розгорнув у своїх стінах діяльність Єдиного-інформаційного центру. Як розповіла керівник ТІЦ Ірина Марків – послугами ТІЦ у 2022 році скористалось 15 440 осіб, зокрема:
– 7300 – туристи,
– 4000 – кількість ВПО, які скористались послугами Єдиного-інформаційного центру,
– 4140 – кількість прийнятих дзвінків кол-центром Єдиної лінії допомоги.

Також із перших днів війни Туристично інформаційний центр міста активно тримав благочинний фронт та допомагав і допомагає захисникам. З ініціативи ТІЦ було проведено понад 200 благочинних екскурсій, підняття на вежу ратуші та історичних квестів. Таким чином ТІЦ акумульовував кошти та скеровував їх на підтримку ЗСУ.

За твердженнями Ірини Марків – окрім благодійних екскурсій також було проведено – низку квестів, вечорів, театралізованих екскурсій, тематичних екскурсій зі збором коштів на потреби ЗСУ, Дрогобицької ТРО, а також для допомоги малозабезпеченим сім’ям та дітям, та особам з числа ВПО. Таким чином було зібрано понад 32 тис. грн.

Команда Туристично інформаційного центру міста розуміє те, що в час повномасштабної війни маємо підтримувати наших воїнів та допомагати їм. Сфера туризму Дрогобича робить свій внесок у допомогу армії – численними благодійними заходами та екскурсіями ми підтримуємо наших воїнів та дякуємо їм за можливість працювати під мирним небом у нашому місті, – підкреслює Ірина Марків.

Паралельно, ТІЦ систематично оновлює свої екскурсії та продовжує встановлювати нові експонати «Вуличного музею» у Дрогобичі. Зокрема було відновлено три експонати «Вуличного музею»: гасовий ліхтар, таблицю «Мамо, я в Дрогобичі» та таблицю лого-лавки «Дрогобич зближує». Також ТІЦом Дрогобича проведено низку заходів у співпраці із ТІЦами міст-сусідів.

Перейти до вмісту