Турбота про літніх та одиноких людей – основна місія Дрогобицького територіального центру соціального обслуговування

13:44 2 Лютого 2023

Дрогобицький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) опікується одинокими літніми людьми, людьми з інвалідністю та громадянами, які потрапили у складні життєві обставини і потребують сторонньої допомоги.

Серед завдань працівників терцентру є забезпечення таких громадян якісним наданням соціальних послуг, організація дозвілля та денної зайнятості для них, залучення до участі у клубах за інтересами тощо.

Надання можливості літнім та одиноким людям приємного проведення часу у колі однодумців та створення для них умов для спілкування.

Також фахівці соціальної служби регулярно залучають своїх підопічних до різноманітних заходів, що проводяться у приміщенні терцентру та за його межами.

Наші працівники надають різні послуги одиноким, літнім людям, які потребують сторонньої допомоги. До декого наші працівники навідуються додому на регулярній основі. Дехто з них приходить до нас сам. Адже інколи люди хочуть, щоб їх просто вислухали, сказали добре слово чи щось порадили, — зазначила директорка територіального центру Марія Лютик.

За словами Марії Лютик, на обліку у відділені організаційного надання адресної натуральної та грошової допомоги у територіальному центрі перебуває 520 людей.

У відділі соціальної допомоги вдома перебуває 289 мешканців територіальної громади. До цих людей на постійній основі, двічі на тиждень навідуються працівники терцентру. Прибирають, готують, допомагають з побутовими справами по дому, закупляють продукти харчування.

Окрім цього, за підтримки Дрогобицької міської ради та міського голови Тараса Кучми, працівниками терцентру регулярно здійснюється роздача продуктових наборів. Зараз триває роздача 425 продуктових наборів до різдвяних свят. Станом на сьогодні, працівникам територіального центру вдалось розвести вже 200 таких пакунків.

Щоденна, клопітка праця соціальних робітників збирає багато позитивних відгуків та слів вдячності від літніх людей з якими працює територіальний центр.

Днями, одна з мешканок Рихтич написала подяку очільнику громади Тарасу Кучмі та працівникам Дрогобицького міського територіального центру соціального обслуговування за постійне надання матеріальної допомоги.

Щиро дякую працівникам територіального центру за постійне надання матеріальної допомоги, що є значною підтримкою для нас в такий нелегкий час. Щиро дякую від усіх одиноких, пристарілих села Рихтичі за доброту та людяність. Бажаю, щоб і надалі не забували про нас та піклувалися, — йдеться у подячному листі Йосифи Свірняк, мешканки Рихтич.

Перейти до вмісту