Триває виплата компенсації на оплату комунальних послуг для власників житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб

15:20 21 Червня 2022

Департамент міського господарства прийняв 882 заяви від власників житлових приміщень, які надали безкоштовний прихисток внутрішньо переміщеним особам, – на отримання компенсації за оплату комунальних послуг.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на українські землі, Дрогобицька громада прихистила чимало внутрішньо переміщених осіб. Поселення людей відбувалось в комунальних закладах громади, однак левова частка людей розмістилась в приватному секторі.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №333 від 19 березня 2022 року, було затверджено Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Відповідно до затвердженої постанови, власники житлових приміщень, які безкоштовно надали прихисток внутрішньо-переміщеним особам, можуть отримати компенсацію на оплату комунальних послуг. Сума компенсації нараховується з розрахунку 14,77 грн на одну поселену особу за один день.

З часу затвердження Постанови, у Дрогобицькій громаді з відповідними заявами звернулись 882 приватні домоволодіння. За березень компенсацію отримали 113 домоволодінь на суму 32 тисячі 656 тисяч гривень.

За квітень передано 223 заявки, по яких очікуються виплати на суму 200 тисяч 428 гривень.

Відповідно до затвердженого порядку інформація подається в обласні військові адміністрації, після чого її узагальнює Мінрегіон та готує проект рішення Кабінету Міністрів України про виділення коштів з державного бюджету (зокрема резервного фонду).

Обов’язковою умовою отримання компенсації є безкоштовне розміщення переселенців та реєстрація їх в управлінні соціального захисту населення, яке вносить дані в реєстр внутрішньо переміщених осіб.

Нагадуємо, що у Дрогобицькій громаді заяви на отримання компенсації приймає Департамент міського господарства за адресою – вул. Трускавецька, 4 кабінет №8. Прийом заяв проводиться з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 16.00. За додатковою інформацією можна звертатись за тел. 3-35-70.

Перейти до вмісту