Трансформація освіти під час війни та після перемоги: чому це важливо?

16:46 12 Квітня 2023

Реформа освітньої галузі триває. Попри воєнний стан уряд та Міністерство освіти та науки не «заморозили» реформу, яка повинна завершитися у 2027 році.

Більше того, на трансформаційних заходах наголошують й у ЛОВА. Департамент освіти та науки обласної адміністрації, відповідно до вимог законодавства, запропонував сформувати дорожні карти, у яких чітко має бути прописано як виглядає шкільна освіта в громаді. До 1 липня громади повинні прийняти та затвердити необхідні рішення на чергових депутатських сесіях. До початку наступного навчального року департамент освіти і науки повинен мати чіткі розуміння завдяки поданій інформації усіх 73-ох територіальних громад.

В чому полягає суть реформи? Які виклики перед галуззю освіти? Скільки щороку доводиться дофінансовувати на зарплати? Яка альтернатива і куди б можна було скерувати ці кошти? Які європейські норми необхідно врахувати вже сьогодні? Наповнюваність класів і прогноз демографічної ситуації.

Про це в студії Медіацентру «Дрогобич» говорили начальник відділу освіти Віталій Вовків та директор КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка. Модератор – Зеновій Квасній, начальник УЦІПК.

Перейти до вмісту