Територію навколо Шпихліру обстежила комісія

19:05 25 Лютого 2021

Як повідомили у відділі оренди та приватизації комунального майна, до Дрогобицької міської ради надійшла заява від ТзОВ «Промагроінвест ЛТД» щодо надання в оренду земельної ділянки площею 4956 кв.м. на вулиці Стрийській, кадастровий номер 4610600000:01:005:0160.

У ході засідання Погоджувальної ради, яке відбулося у середу, 24 лютого, було порушено питання щодо проєкту рішення сесії, а саме: наявності фундаменту, меж ділянки та відстані до будівлі Шпихліру.

За дорученням міського голови Тараса Кучми, у четвер, 25 лютого, на місце виїхала комісія у складі заступника міського голови Андрія Ковча, начальника відділу оренди і приватизації Ростислава Росохи, депутата міської ради Павла Цвігуна, інженерів-землеупорядників, які здійснили заміри території.

Комісія встановила наявність фундаменту та здійснила заміри території. Відстань від фундаменту будівлі, який зазначений на плані території, до будівлі Шпихліру, справді, становить більше 50 м.

Крім того у відділі оренди та приватизації зазначили, що встановлено з боку будинку №2/1 на вулиці Карпатській наявність споруд, які від будівлі Шпихліру знаходяться на відстані 10-15 метрів.

«Для Дрогобицької міської ради важливо, щоб пам’ятка архітектури національного значення Шпихлір мала розвиток. Нам важливо, щоб не було порушень і забудови у межах природоохоронної зони. Будь-які дії зі спорудження об’єктів навколо території Шпихліру повинні відбуватися виключно у межах законодавства України та погодження з громадою», – резюмував заступник міського голови Андрій Ковч.

Згодом до публікації буде додано відео проведення обстеження.

Перейти до вмісту