Телефонна історія міста: біля діючого таксофону в Дрогобичі встановили інформаційну таблицю

15:12 29 Вересня 2022

Дізнатись телефонну історію Дрогобича та зокрема ретро-таксофону, що встановлений у центральній частині міста – віднедавна можна із інформаційної таблички, яку там встановили. Інформаційну довідку біля діючого таксофону офіційно відкрили 27 вересня безпосередньо у День туризму під час проведення екскурсії цікавими місцями Дрогобича.

Тож відтепер кожен дрогобичанин чи турист зможе не лише зателефонувати з ретро-таксофона або ж зробити пам’ятне фото на фоні унікального музейного експонату, а й дізнатись цікаву інформацію про телефонну історію Дрогобича.

Що стосується діючого телефономату – то він наданий у користування мешканцям та гостям дрогобича з власної колекції «Музею історії телефонів» Юрія Тудрія. Ця модель таксофону була розроблена у 1969 р і була останньою моделлю таксофонів у СРСР. Таксофони такого зразка експонувались на телефонних мережах до 2000р. Опісля їх замінили на сучасні – карткові.
Інформаційну таблицю з описом телефонної історії міста та діючого таксофону, який належить до експонатів «Вуличного музею» Дрогобича встановлено за ініціативи Туристично-інформаційного центру міста та Управління культури і розвитку туризму ДМР.

За кілька років функціонування – таксофон став інтерактивною улюбленою атракцією у місті, бо кожен охочий може зайти у кабінку і  подзвонити з Дрогобича куди завгодно.

Як розповіла Ірина Марків, керівниця ТІЦ – задум створення «Вуличного музею» в Дрогобичі виник у 2018р. і його суть полягає у тому, що усі експонати розміщені під відкритим небом – у відкритому доступі для туристів. Перший експонат у Дрогобичі було відкрито у 2018 році — це був гасовий ліхтар. Відтак встановили телефонну будку з діючим таксофоном, лого-лавки, мурали, туристичні вказівники та місця для вдалих селфі, а також водяна колонка в центрі міста.

Перелік успішних туристичних родзинок із серії «Вуличного музею» можна продовжувати довго – усі вони додають особливого шарму Дрогобичу та є магнітами, які зацікавлюють туристів відвідати місто Котермака.

Перейти до вмісту