Театр — чарівна пігулка, яка загоює рани: внутрішньо переміщені особи та волонтери втілили в життя театральний перформанс

15:04 20 Травня 2022

15 травня у приміщенні театру ім. Лесі Українки, що у Народному домі ім. Івана Франка, відбулася презентація театралізованого перформансу «Кав’ярня на валізах».

У виставі взяли участь тимчасово переміщені особи з різних міст України, які приїхали у Дрогобич через війну. Ролі учасників розприділили на основі їх виду діяльності: це були художниця з Горлівки, фотографиня з Харкова, співачка з Миколаєва, казкарка з Чернігова та інші різнобічні, талановиті люди.

Варто зазначити, що в амплуа акторів спробували себе не лише ВПО, а й дрогобицькі волонтерки, які й об’єднали митців.

Автором творчої ідеї виступила режисерка-постановниця Київського Академічного Театру Українського Фольклору “Берегиня” — Тетяна Авраменко. Задумка цього проєкту прийшла до неї на творчій зустрічі для переселенців, яку організували волонтери з Молодіжної ради та Дитячого парламенту Дрогобича.

Театралізований перформанс обов’язково матиме продовження і має на меті залучити ще більше творчих людей, які готові поділитись своєю особистою історією з глядачем. Також організатори планують запустити флешмоб куточками України, щоб популяризувати цікаві театрально-мистецькі ініціативи.

Віримо, що після перемоги виставу зможемо привести у кожен куточок нашої країни, звідки тікали від війни її учасники. Кажуть, що мистецтво не на часі, однак, потрібно перемикатись психологічно, а театр — саме та «пігулка». Мистецтво лікує та загоює рани, кожен з нас зараз на своєму фронті захищає нашу країну, — стверджують волонтери.

Захід відбувся за підтримки благодійного фонду «Цех доброти», Молодіжної ради Дрогобицької ОТГ та Народного дому ім. І. Франка. Окрему подяку за співпрацю організатори висловлюють директору Народного дому Петру Косу та керівниці театру ім. Л. Українки Аллі Мельничук.

Перейти до вмісту