Тариф на послуги поводження з ТПВ знизили для всіх категорій населення

13:28 25 Квітня 2023

У Дрогобицькій громаді знизили тариф на послуги поводження з побутовими відходами для різних категорій споживачів.

Відповідне рішення затвердив сьогодні виконавчий комітет Дрогобицької міської ради, внісши зміни до рішення від 27.06.2022 року №181.

З метою покращення якості надання комунальних послуг поводження з побутовими відходами та встановлення економічно обґрунтованих тарифів всім категоріям споживачів Дрогобицької МТГ, виконавчий комітет вирішив:

Затвердити тариф на послуги з захоронення твердих побутових відходів та великогабаритних відходів в розмірі – 144,51 грн з ПДВ за 1 м3. Рішення стосується населення, організацій та установ, що фінансуються з бюджету та інших споживачів.

Досі тариф був на рівні 147 грн за м3 відходів.

Знизити його вдалось завдяки проведеній роботі з впорядкування дозвільних документів на користування міським сміттєзвалищем. Так як рішенням Верховного суду було підтверджено право на законне використання сміттєвого полігону у Брониці.

Окрім цього впродовж 2022 року комунальниками було виконано низку робіт щодо забезпечення нормативних правил з технічної експлуатації полігону:
– облаштовано автомобільну під’їзну дорогу до полігону ТПВ,
– влаштовано огорожу території полігону,
– влаштовано розвантажувальний майданчик із дорожніх плит,
– встановлено дахову сонячну електростанцію,
– встановлено ваги для контролю обсягу завезених ТПВ,
– забезпечено належний облік та контроль об’єму завезених ТПВ, тривають роботи щодо встановлення цілодобового відеоспостереження,
– сформовано тіло полігону, відповідно до нормативних показників,
– для контролю формування тіла полігону встановлено репери,
– забезпечено збір та вивезення інфільтрату.

Також, послугу поводження з ТПВ у Дрогобицькій громаді розділили. КП «Комунальник» займається збором та вивезенням ТПВ, а КП «Снятинський господар» взяло на себе відповідальність за обслуговування полігону, прийом та захоронення відходів.

Паралельно в громаді ведеться системна робота над ліквідацією стихійних несанкціонованих сміттєзвалищ. Впродовж минулого року вдалось ліквідувати 12 стихійних сміттєзвалищ. Для збирання побутових відходів та підвищення культури поводження з ТПВ у Дрогобицькій громаді встановлюють нові контейнерні баки та сучасні сміттєві майданчики закритого типу.

Перейти до вмісту