Тарас Кучма: 22 січня – важливий день для кожного українця

12:06 22 Січня 2021

Сьогодні наша держава відзначає День Соборності України – День Єдності нашої держави. Саме цього дня 1919 року тисячі людей зібрались на Софіївському майдані у Києві, аби здійснити віковічну мрію, якою жили і за яку століттями вмирали українці.

Рівно о півдні цього 22 січня було проголошено про об`єднання УНР і ЗУНР. Вперше за багато століть українські землі воз’єдналися – Західноукраїнська Народна Республіка та Наддніпрянська Україна. Україна постала на карті світу єдиною і соборною державою.

На жаль, 22 січня – це ще й скорботний день в нашій історії, адже 7 років тому перші Герої Небесної Сотні віддали своє життя, відстоюючи інтереси українського народу. Не забуваймо героїв – Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Юрія Вербицького!

Історія України пройнята різноманітними подіями: перемогами та поразками, здобуттями та втратами. Ми з вами маємо шанс продовжувати відстоювати та захищати свою державу завдяки тим патріотам, які не боялись віддати своє життя за єдність та незалежність України.

З Днем Соборності України! Слава Героям! Слава Україні!

Тарас Кучма, міський голова Дрогобича

Перейти до вмісту