Тарас Кучма та перший заступник голови ЛОР обговорили питання збереження Дрогобицького тубдиспансеру

19:49 12 Червня 2020

У межах візиту першого заступника голови Львівської обласної ради Богдана Гагалюка у Стебницьку міську лікарню, куди передали новий ШВЛ-апарат, посадовець спільно з міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою та начальником відділу охорони здоров’я ДМР Володимиром Чубою відвідали Дрогобицький протитуберкульозний диспансер.

Під час зустрічі Тарас Кучма та Богдан Гагалюк обговорили питання щодо збереження функціонування тубдиспансеру, який є підрозділом Львівського центру легеневого здоров’я з підпорядкуванням Львівській обласній раді і з 1 липня підлягає ліквідації.

Окрім цього, посадовці оглянули стан приміщень, де знаходиться диспансер. Головний лікар диспансеру Юрій Скурчанський зазначив, що після закриття з 75 працюючих у закладі медиків залишиться 4 з вивільненням приміщення.

За результатами обговорень, перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк розділив позицію керівництва Дрогобича щодо збереження медичної установи. Однак посадовець зазначив, що за умови збереження диспансеру та передання приміщення з балансу області на баланс міста, відповідальність за фінансову сторону подальшої діяльності закладу буде нести Дрогобич.

Зазначимо, що у четвер, 11 червня, депутати Дрогобицької міської ради під час чергового сесійного засідання прийняли звернення до керівництва області, у якому закликали зберегти Дрогобицький тубдиспансер.

Перейти до вмісту