Тарас Кучма роз`яснив ситуацію з видачею безкоштовного інсуліну для діабетиків під час особистого прийому

9:35 13 Грудня 2019

Цього тижня міський голова Дрогобича Тарас Кучма провів черговий прийом громадян. На прийом до міського голови зареєструвалися 9 осіб.

Основні питання та проблеми, з якими зверталися громадяни, це земельні питання, ремонт будівель, відключення від системи централізованого опалення та субсидій.

Окрім цього, дрогобичани звернулись до міського голови з проблемою видачі безкоштовного інсуліну для хворих на цукровий діабет.

Тарас Кучма роз`яснив, що програма реімбурсації інсуліну — державна і фінансування програми передбачене з державного бюджету. Однак, у Програму було закладено вартість інсуліну вітчизняного виробника, а хворі використовували імпортний, ціна якого є вищою. Відтак, за словами міського голови, кошти на видачу безкоштовного інсуліну закінчились, їх перестали відшкодовувати і аптечні заклади припинили їх видачу.

Однак, міський голова наголосив, що Дрогобич регулярно клопоче та очікує на дії як обласного, так і державного керівництва щодо дофінансування програми, адже хворі на цукровий діабет повинні бути забезпечені інсуліном.

Нагадуємо, зареєструватися на прийом до міського голови можливо за допомогою е-сервісу «Запис на прийом», або у кабінеті №103 Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту