Тарас Кучма проінспектував школи Рихтич, Снятинки та Добрівлян

16:30 1 Вересня 2021

У переддень нового навчального року міський голова Дрогобича Тарас Кучма перевірив школи сіл Дрогобицької громади на готовність до початку навчання. В рамках виїзного візиту було проінспектовано навчальні заклади в Рихтичах, Добрівлянах та Снятинці.

Рихтичі

Станом на сьогоднішній день в Рихтичах є 350 учнів. Цьогоріч в школі сформовано 2 перші класи.

Школа Рихтич має хорошу наповнюваність. Наразі адміністрація очікує на нові комп’ютери, – цьогоріч тут буде обладнано 2 комп’ютерні класи.

Снятинка

Новий навчальний рік в школі села Снятинка розпочинається зі змінами. Тепер Снятинську школу відвідуватимуть не лише місцеві школярі, але й діти з сіл Залужани та Старе село.

Загалом в школі навчатимуться 165 учнів. Окрім дітей шкільного віку, в селі є ще 15 дошкільнят.

Цьогоріч, з нагоди початку навчального року, першокласники Снятинської школи отримали приємні подарунки. Підприємці, які орендують земельні паї на території Снятинського старостинського округу, передали для найменших школяриків рюкзаки, канцтовари, термоси та бокси для обідів.

Добрівляни

Школа Добрівлян налічує 165 учнів.

Навчальний заклад потребує оновлення матеріально-технічної бази. Наразі школа отримає часткову підтримку від Дрогобича – сюди привезуть парти та стільці, що є на балансі відділу освіти Дрогобицької міської ради.

Міський голова оглянув приміщення шкіл, шкільні прилеглі території та котельні. Так як інспекція проводилась в переддень нового навчального року, в кожній із шкіл велась активна підготовча робота – облагородження території, провітрювання приміщень та класів, які вже наступного дня відчинили свої двері для школярів.

Наразі в кожній школі відкритим та актуальним є питання організації шкільного харчування. Робота над цим вже ведеться.

Питання якісної освіти є одним з найбільш пріоритетних для нас, тому ми намагаємось робити все можливе, щоб забезпечити всіх школярів нашої громади максимально комфортними умовами для здобуття нових знань, навчання та розвитку, – наголосив міський голова Дрогобицької громади Тарас Кучма.

Перейти до вмісту