Тарас Кучма проінспектував школи міста на готовність до старту нового навчального року

15:25 31 Серпня 2021

1 вересня у Дрогобицькій територіальній громаді за парти сяде 1 205 першокласників, сформовано 51 перший клас. Зокрема у Дрогобичі набрано – 31 клас із пешокласників, у Стебнику – 6, у районі – 14.

30 серпня керманич Дрогобича Тарас Кучма спільно із Ольгою Олексюк, заступницею начальника відділу освіти ДМР, проінспекутвали кілька шкіл міста на готовність до початку навчального року.

Першим відвідали Ліцей №3. Цьогоріч там навчатиметься понад 700 учнів, оскільки до шкільного колективу цього навчального закладу доєднали учнів Гімназії №15. Зважаючи на це, впродовж літа в Ліцеї №3 інтенсивно тривали ремонті роботи. Зокрема вдалося відремонтувати 15 класних кімнат, замінити вікна.

Як зазначила адміністрація навчального закладу – деяким класам необхідний ремонт підлоги, тому просили керівництво міста звернути увагу на вирішення цього питання у наступному році.

Відрадно те, що батьки Гімназії №15, діти яких навчатимуться із 1 вересня у Ліцеї №3, з власної ініціативи, активно включилися в підготовчий процес та допомагають приводити навчальний заклад до ладу після фінішу ремонтних робіт: розставляють парти, розносять книги по кабінетах тощо.

На фінішній прямій роботи у Ліцеї №2 – там триває процес замощення подвір’я навчального закладу бруківкою. Загалом ж класи, їдальня та увесь заклад в чудовому стані та готові до старту навчального року. Із 1 вересня за парти в Ліцеї №2 сяде 1 080 учнів.

Інтенсивно тривають роботи із благоустрою і в Гімназії імені Богдана Лепкого. На території навчального закладу наводять благоустрій.

Паралельно із інспектуванням навчальних закладів міський голова Тарас Кучма взяв участь в педагогічний раді, що проходила в Гімназії та поспілкувався із педагогічним колективом. Серед озвучених проблем – вбиральні та каналізування Гімназії, а також оснащення відповідною матеріально-технічною базою.

Перейти до вмісту