Тарас Кучма провів черговий прийом громадян

16:37 6 Жовтня 2021

6 жовтня міський голова Дрогобича Тарас Кучма провів черговий прийом громадян. На нього записалися понад 20 мешканців Дрогобича та населених пунктів територіальної громади.

Більшість звернень стосувалися комунальних питань, ремонту мереж електропостачання та покрівель, питання реконструкції МАФІВ на промисловому ринку на вулиці П.Орлика і Малий Ринок, земельні спори, виділення ділянок учасникам АТО тощо.

Першим блоком обговорили питання, які стосувалися ремонту електричних мереж та підключення до них. Як поскаржилася мешканка вулиці Грушевського,58 – у неї в квартирі часто виникають проблеми із електрикою. На звернення до голови ОСББ – не отримує жодної конкретної відповіді, чи намагання вирішити дану проблему. А сидіти без світла – не вихід.

Як роз’яснив керівник Департаменту міського господарства Ростислав Пошивак – з такою проблемою стикається не одне ОСББ. Оскільки старі мережі часто не витримують навантаження, особливо в осінньо-зимовий період.

На обслуговування електричних мереж ваше ОСББ має укласти договір із ЖЕО чи певною приватною компанією, яка спеціалізуються на ремонтних роботах такого плану. Так як такий договір у вашого ОСББ відсутній – нікому ремонтувати мережі та давати лад проблемі. Тому із цим питанням слід апелювати до голови ОСББ, збільшувати розмір внесків на рахунки ОСББ, знаходити підрядника, який виконає ці роботи та колективно вирішувати це питання, – наголосив Ростислав Пошивак.

Окрім ряду житлово-комунальних проблем із питанням благоустрою МАФІВ на вулиці Малий Ринок звернулися активні підприємці міста. Люди стверджують – хочуть покращити вигляд малих архітектурних форм, щоб вони вписувалися в простір міста, оновити та осучаснити їх. Директору ринку Олегу Мулярчуку міський голова дав доручення вивчити це питання, а відділу архітектури подати свої бачення, як грамотно та з естетичним смаком це зробити.

Подібне звернення озвучила і приватний підприємець із промислового ринку, що навпроти «Сонячного променя». Жінка стверджує, що брала в оренду невеличний МАФ із розрахунком на те, що було обіцяно провести його утеплення – тож з настанням холоду людей цікавить, чи буде це здійснено.

Відтак були звернення громадян щодо порушення правил благоустрою сусідами, земельні спори та питання виділення землі учасникам АТО. Усі озвучені проблеми взято на контроль.

Нагадуємо, що записатись на особистий прийом до міського голови чи іншого відповідального посадовця можна у кабінеті №104 міської ради або за допомогою електронних сервісів на інтернет-порталі Дрогобицької міської ради у рубриці «Приймальня» — «Запис на особистий прийом».

 

Перейти до вмісту