Тарас Кучма: Наше основне завдання – забезпечити якісні послуги кожному мешканцю громади

16:47 16 Грудня 2020

Дрогобицьку об’єднану громаду утворено. Сформовано нову раду, обрано керівництво міста.

Зараз депутатські комісії визначаються з претендентами на посаду старост. Про початок роботи у новоутвореній громаді розповів її очільник Тарас Кучма в етері радіо «Франкова Земля».

Нагадаємо, що до складу об’єднаної громади увійшли Дрогобич, Стебник та 31 село. Раніше на цій території функціонували 19 сільських рад. Зараз ці ради ліквідовано, а селами управлятимуть 9 старост відповідно до рішення сесії ДМР 8 скликання.

Бюрократичні процедури, відкритість, прозорість та цифрова трансформація управлінських процесів

Сьогодні, за словами Тараса Кучми, триває процедура передачі повноважень, формування нових реєстрів. Суттєвою проблемою є те, що нема чітких правил і алгоритмів у процесі передачі повноважень.

Також голова наголосив, що інструменти відкритості та прозорості, а також цифрова трансформація управлінських процесів – невід’ємна складова, а точніше основа розумного врядування у громаді.

«Ми обов’язково публічно продемонструємо те, що отримали у спадок. Кожен має дізнатися у якому стані інфраструктура, які є борги», – наголосив Тарас Кучма.

До цих викликів очільник громади разом з командою готові, адже завчасно об’їхали всі села, вивчили стан інфраструктури, медичних, освітніх та культурних закладів.

«Ми знаємо проблемні місця і до цього готувалися», – зазначив голова громади.

На основі відкритих даних буде продемонстровано не лише проблеми й борги, а й перспективи та шляхи розвитку громаду. Відповідні доручення Тарасом Кучмою вже дано керівникам структурних підрозділів виконавчого комітету міськради.

Старости, ЦНАП та комунікація з громадою

Як вже зазначено, згідно з рішенням сесії ДМР, селами в ОТГ управлятиме старостат, до складу якого входитиме 9 осіб.

«Ми хочемо розширити мережу адміністраторів ЦНАПу. Сьогодні на старосту припадає 5-7 населених пунктів. Старости вестимуть прийом у цих селах. Адмінпослуги надаватимуть адміністратори. У нас пів року, щоб подолати всі труднощі, які будуть виникати. Наше завдання максимально налагодити комунікацію з громадою у кожному населеному пункті. Для нас всі рівні і не важливо, де хто проживає. Кожен має право на якісне отримання послуг. Наше завдання – цю якість забезпечити», – прокоментував Тарас Кучма.

Вибори – перегорнута сторінка

«Ми перегортаємо сторінку виборів. Обрано голову громади. Обрано депутатів. Працюємо у нових умовах. Я вітаю пропозиції від кожного охочого щодо співпраці задля розвитку громади», – заявив очільник громади.

Крім цього, Тарас Кучма похвалив ініціативі групи, які активізувалися і прагнуть розвивати громаду.

Також в ході етеру говорили про роботу з депутатським корпусом, утримання ансамблю “Верховина”, збереження ялинок та озеленення міста. Завершили етер привітанням з прийдешнім святом Миколая.

Перейти до вмісту