Тарас Кучма: Безпека дітей – першочергове завдання у підготовці до нового навчального року

16:12 29 Липня 2022

У Дрогобицькій громаді готуються до нового навчального року. У школах Дрогобича, Стебника та сіл громади триває активна підготовка до навчання та проводяться ремонтні роботи. Цьогоріч основне завдання – це безпека учнів, тому в кожному навчальному закладі триває облаштування укриттів.

З цього приводу очільник громади Тарас Кучма та начальник відділу освіти Віталій Вовків проводять зустрічі з директорами освітніх закладів.

Так впродовж цього тижня посадовці побували у освітніх закладах сіл Лужок, Верхні Гаї, Нижні Гаї, Долішній Лужок, Бистриця, Брониця, Дережичі, Михайлевичі, Унятичі, Нагуєвичі.

Окрім зустрічей з освітянами, очільник громади спільно зі старостами оглядає об’єкти інфраструктури, які потребують ремонту.

У підсумку візитів, міським головою дано доручення відповідним структурним підрозділам вжити заходів, щоб вирішити озвучені старостами проблеми.

Щодо освітніх закладів, Тарас Кучма наголошує на важливості облаштування інтерактивних класів у сільських школах та оновленні комп’ютерної техніки.

Сучасні діти – це покоління, яке змалку опановує цифрові технології. Ми повинні змінювати підходи до їхнього навчання. Придбавши новітню техніку, забезпечивши дітям комфортний проїзд у нових школяриках, ми заохочуємо їх до навчання, а відповідно, батькам не доводиться шукати кращих шкіл у місті. Таким чином ми зберігаємо наповнюваність шкіл та робочі місця для освітян. В умовах війни та підготовки до навчального року, наше основне завдання – подбати про безпеку дітей, – прокоментував очільник громади Тарас Кучма.

У підсумку, за словами Віталія Вовківа, до очного навчально-виховного процесу готові 27 із 31 школи у громаді.

До слова, вже наступного тижня комісія, яка працювала над реформуванням освітньої мережі Стебника, має подати свої пропозиції.

Перейти до вмісту