Тарасу Шевченку 206: Загроза коронавірусу не завадила патріотам вшанувати Кобзаря

16:48 9 Березня 2020

У День народження Тараса Шевченка дрогобичани масово зібралися біля пам’ятника Кобзареві.

Зважаючи на заборону проведення в області масових заходів, цьогоріч не було урочистостей із залученням читців поезії, промов, виконавців творів. Відділ культури та мистецтв ДМР спільно з Народним домом імені Івана Франка забезпечили звучання аудіозаписів, під які містяни виконали «Заповіт» та «Реве та стогне Дніпр широкий… ».

Проте, цьогоріч відбулося масове покладання квітів до пам’ятника українському Пророку. Разом з містянами квіти поклали міський голова Дрогобича Тарас Кучма, його заступник Володимир Коцюба, начальники відділів, депутати міської та обласної рад, представники громадських та політичних об’єднань, представники навчальних закладів міста.

Завершили дійство виконанням Державного Гімну України.

Вела дійство Уляна Воят.

“Дякуємо за патріотизм та свідомість усім, хто прибув і вшанував пам’ять Тараса Шевченка. Дякую всім дітям та колективам, які активно готувалися до сьогоднішнього дійства. Але ми розуміємо, що на території області діє заборона на проведення масових заходів. Тому ми не можемо ризикувати здоров’ям дітей, молоді та учасників мистецьких колективів. Сподіваюся, що сьогодні у кожній дрогобицькій домівці згадають Шевченкове слово”, — прокоментував сьогоднішнє дійство Тарас Кучма.

Також у ці дні учні навчальних закладів міста долучилися до флешмобу — читання поезії Тараса Шевченка. Відео для перегляду доступні на сторінці відділу молодіжної політики, сім’ї та спорту ДМР.

 

Перейти до вмісту