Сім днів на тиждень: як працює місцеве самоврядування у період воєнного стану

10:25 23 Березня 2022

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, місцеве самоврядування змінило формат роботи з урахуванням вимог воєнного стану.

Ключове завдання місцевого самоврядування – забезпечення життєдіяльності громади, функціонування усіх сфер, допомога війську. Один із важливих викликів, який постав перед усіма органами місцевого самоврядування – акумуляція бюджетних коштів. Усвідомлюючи те, що воєнний період може тривати декілька місяців, обсяг податків суттєво знизився, місцеве самоврядування прийняло рішення про оптимізацію видатків з місцевого бюджету.

З огляду на це, керівництво громади прийняло рішення проводити виплату заробітної плати працівникам виконкому та виконавчих органів Дрогобицької міської ради без нарахування надбавки за високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи, а також без нарахування премії за підсумками роботи місяця усім працівникам, які виконували посадові обов’язки в поточному місяці.

Насамперед, відзначу розуміння ситуації колективу міської ради та якісну роботу у період воєнного стану. Сьогодні ми скоротили чисельність працівників до 30%. Ми працюємо без вихідних та забезпечили цілодобове чергування керівництва громади у міській раді. Окрім виконання функціональних обов’язків, спрямованих на забезпечення життєдіяльності громади, ми активно надаємо допомогу внутрішньо переміщеним особам та працюємо на допомогу війську. Разом – переможемо! Слава Україні!, – прокоментував заступник міського голови Володимир Коцюба.

Перейти до вмісту