Сімейне фермерське господарство: чому це вигідно та як працювати

12:35 24 Січня 2022

Особливістю Львівської області є велика кількість особистих селянських господарств, які потенційно можуть трансформуватися в селянські фермерські господарства (далі − СФГ). Розвиток фермерства дозволить розв’язати проблеми безробіття в сільській місцевості шляхом самозайнятості та наповнити місцеві бюджети.

Враховуючи вище зазначене та з метою популяризації створення та розвитку сімейного фермерства Львівська обласна державна адміністрація планує 26 січня 2022 року об 11:00 провести zoom-конференцію на тему: «Сімейні фермерські господарства: чому це вигідно і за яких умов». Доступ до zoom-конференції для представників від Дрогобицької МТГ буде організовано у світлиці Дрогобицької міської ради (каб. 212).

У програмі конференції:

− Вітальне слово − Віталій ЗАГАЙНИЙ − заступник голови Львівської обласної державної адміністрації.
− Програми фінансової підтримки аграріїв з державного та обласного бюджетів у 2022 році. Доповідач: Тетяна ГЕТЬМАН − директор департаменту агропромислового розвитку.
− Нова податкова реформа в частині оподаткування СФГ і власників с/г земель. Доповідач: представник Головного управління ДПС у Львівській області.
− Алгоритм створення СФГ. Доповідач: Людмила ГОНЧАРЕНКО − заступник директора департаменту − начальник управління стратегічного планування, підприємництва та фінансового забезпечення.
− ЄСВ: сімейні фермерські господарства мають право на отримання часткової компенсації. Доповідач: представник Головного управління ДПС у Львівській області.
− Субвенція органам місцевого самоврядування на заходи з проведення інвентаризації земель с/г призначення та на заходи з поліпшення громадських пасовищ. Доповідач: Тетяна БОРУШОК − заступник начальника управління − начальник відділу аграрної інфраструктури, земельних відносин.

В процесі інтерактивного спілкування учасники конференції зможуть задати доповідачам питання онлайн та отримати на них відповіді.

Для участі в zoom-конференції запрошуються:

− діючі селянські фермерські господарства;
− фізичні особи, потенційно зацікавлені у створенні селянських фермерських господарства;
− малі сільгоспвиробники, які прагнуть працювати легально та отримувати доступ до можливостей, які відкриваються державою для офіційно зареєстрованих підприємств;
− старости Дрогобицької громади.

Управління інвестицій та економічного розвитку

Перейти до вмісту