Сьогодні День боротьби з раком: Де у Дрогобичі безкоштовно обстежитися, щоб вберегти життя?

18:22 4 Лютого 2020

4 лютого — Всесвітній день боротьби проти раку, проголошений «Міжнародним союзом по боротьбі з онкологічними захворюваннями».

У всьому світі цього дня різноманітні організації проводять заходи з підвищення обізнаності людей про рак, як один із найстрашніших і згубних захворювань нашої сучасної цивілізації, привернення уваги до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання.

Рак посідає друге місце у статистиці смертності населення України і разом з серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров’я нації. Ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік та кожна п’ята жінка, до 30% хворих – особи працездатного віку.

Актуальність проблеми визначається складністю своєчасної діагностики, часто пацієнти пізно звертаються до лікарів, коли допомогти їм вже неможливо.

Тому вчасне обстеження – це запорука здоров`я кожного.

У Дрогобичі вже майже три роки функціонує Міжрайонний скринінговий центр для діагностики передпухлинних та пухлинних патологій у жінок.

Завдяки роботі скринінгового центру тисячі жінок з Дрогобича та прилеглих територій мають можливість попередити виникнення клінічної форми онкологічних захворювань, пройшовши діагностику та виявивши онкологічні утворення ще на початковому етапі.

Працює Міжрайонний скринінговий центр на базі «Дрогобицької міської лікарні №3».

Загалом у напрямку онкопревенції у скринінговому центрі проводять обстеження молочних залоз та органів малого тазу у жінок, щитовидної залози, простати у чоловіків та багато іншого.

У Всесвітній день боротьби проти раку відділ охорони здоров’я Дрогобицької міської ради закликає дрогобичан та мешканців регіону пройти безкоштовне обстеження, тим самим вберігши своє життя.

Як зазначають у відділі охорони здоров`я ДМР, рівень кількості обстежень у Центрі зростає, однак і рівень захворюваності залишається високим. В особливій групі ризику жінки після 40 років, які повинні проходити обстеження щорічно.

Нагадаємо, створення скринінгового центру у Дрогобичі стало можливим завдяки співпраці місцевого самоврядування Дрогобича, Департаменту охорони здоров’я ЛОДА, Міністерства охорони здоров’я України, Світового банку.

Перейти до вмісту