Суд підтвердив законність Положення про конкурсний відбір на заміщення вакантних посад директорів закладів освіти Дрогобицької громади

12:08 8 Вересня 2022

26 квітня 2021 року на офіційному веб-сайті Дрогобицької міської ради оголошено конкурс на заміщення вакантних посад директорів закладів загальної середньої освіти, що знаходяться у комунальній власності Дрогобицької міської ради, серед яких, ліцей № 1 ім. Івана Франка.

Після закінчення конкурсного відбору, Знак О. Л., який не набрав достатньої кількості балів для перемоги на посаду керівника ліцею №1, звернувся до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Дрогобицької міської ради про визнання протиправним та скасування «Положення про порядок проведення конкурсу та призначення на посаду керівників закладів загальної середньої освіти Дрогобицької міської ради Львівської області» (далі – Положення), відповідно до якого і проводився сам конкурс.

Як повідомили в управлінні правового забезпечення, 22 серпня 2022 року рішенням суду, у задоволенні позовної заяви Знака О. Л. до Дрогобицької міської ради про визнання протиправним та скасування Положення, відмовлено повністю.

Таким чином, судом підтверджена відповідність оскаржуваного Положення вимогам чинного законодавства та, водночас, необґрунтованість заявленого позову.

Перейти до вмісту