Субсидії та пільги по-новому: Зміни порядку надання державної допомоги

18:22 12 Листопада 2019

З 1 жовтня 2019 уряд змінює порядок надання державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг.

Постановою № 807 від 14 серпня 2019 року Кабінет Міністрів України удосконалив механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі, який був запроваджений у березні поточного року.

Громадянам, які одержували житлову субсидію у попередньому опалювальному сезоні у грошовій безготівковій/готівковій формах і у них відсутня заборгованість, житлова субсидія на наступний строк призначається у грошовій готівковій формі.

Таким чином українці отримуватимуть допомогу від держави готівкою і зможуть зняти гроші зі свого рахунку у зручний час. Одержувачі субсидії, у яких відсутні рахунки в уповноважених банках до надання інформації про платіжні реквізити отримуватимуть монетизовану субсидію через відділення Укрпошти.

Одночасно наголошуємо, що розмір грошової готівкової субсидії не відображається у квитанціях по оплаті за житлово-комунальні послуги. Отримавши грошову готівкову субсидію громадяни мають оплати фактично використані послуги.

Також з 1 жовтня 2019 року впроваджено новий механізм виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг безготівкову та готівкову форму. При цьому порядок призначення виплат залишається майже незмінним.

Суму пільги розраховуватимуть виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно з Законом.

Також на неї впливатимуть ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги та державні соціальні нормативи у сфері житлово-комунального обслуговування.

Основна кількість пільговиків буде користуватися пільгою в безготівковій формі.

За консультаціями та додатковою інформацією звертатися в управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької міської ради, за адресою:

– м. Дрогобич, пл. Ринок, 1,

каб. №8,11 або за тел. 3 57 80.

каб. №12 або за тел. 3 85 14, 2 25 47.

– м. Стебник, вул. Симоненка, 24,

каб. №2 або за тел. 44 10 09.

Графік прийому:

понеділок – четвер з 8:00 до 17:00,

п’ятниця з 8:00 до 15:45 год (без обідньої перерви).

Управління праці та соціального захисту населення ДМР

Перейти до вмісту