Стріт-арт: до Дня міста в Дрогобичі відберуть проекти вуличного графіті

13:16 8 Вересня 2021

З нагоди відзначення 930-ї річниці міста, у Дрогобичі проводять конкурс на кращий стріт-арт проект. В рамках конкурсу буде відібрано проекти майбутніх графіті, кращі з яких зможуть прикрасити стіни будівель нашого міста.

Конкурс проводить відділ освіти Дрогобицької міської ради. Він включений до програми заходів, в рамках святкування Дня міста. Цільова аудиторія конкурсу – школярі Дрогобицької громади.

Стріт-арт – це окрема культура, яка з роками набирає все більшої популярності в світі. Чого тільки варті роботи вуличного художника Бенксі, феномен якого досі не розгаданий до кінця, але які називають справжнім обличчям Лондона.

Вдалий стріт-арт проект здатний оживити вулицю, прикрасити будівлю та додати неповторної атмосфери місту. Адже головне в цьому процесі – концепція самої роботи, – кожна з яких несе своє змістове навантаження та свою філософію.

У Дрогобичі є багато творчої та креативної молоді, яка радо відгукується на такі ініціативи та готова долучатись до позитивних змін в рідному місті. Тож, без сумніву, в рамках конкурсу місто зможе зібрати чимало оригінальних проектів.

Наразі відділ освіти готує накази по школах Дрогобицької громади. Навчальні заклади збиратимуть конкурсні роботи – проекти майбутніх графіті, які молодь хотіла б бачити на стінах міських будівель.

Головна умова – тематика графіті повинна перегукуватись з темою Дрогобича.

Кращі графіті буде відібрано для подальшої реалізації проекту вуличного стріт-арту.

Нагадаємо, за останні кілька років Дрогобич суттєво поповнився проектами вуличного мистецтва. Декілька міських будівель вже прикрашені символічними муралами. А відомі графіті-художники, вихідці з Дрогобича – брати Грехи – навіть висловлювали ідею створити в Дрогобичі вуличний музей міста.

Перейти до вмісту