Стратегічний розвиток освіти: Тарас Кучма зустрівся з керівниками шкіл та обговорив перспективу розвитку ліцеїв і гімназій у громаді

8:35 17 Червня 2022

Міський голова Тарас Кучма зустрівся з директорами шкіл Дрогобицької громади та обговорив з ними бачення щодо подальшого розвитку навчальних закладів та освітньої сфери загалом.

У школах Дрогобицької громади щойно завершився навчальний рік. Однак вже зараз розпочинається підготовка до нового. Окрім планової роботи, завданням номер один є напрацювання стратегії розвитку освітньої сфери Дрогобицької громади та чіткого її дотримання.

З цією метою вже сьогодні напрацьовується дорожня карта – як повинна розвиватись кожна школа, аби всі вони в сукупності формували повноцінну мережу освітніх закладів, забезпечуючи потреби як початкової та гімназійної освіти, так і профільні напрямки базових спеціальностей в ліцеях.

Станом на сьогоднішній день у Дрогобицькій громаді є 31 школа. Частина з них після освітньої реформи претендували на статус ліцеїв. Однак на практиці перехід до ліцейної форми навчання виявився доволі болючим. Далеко не всі з тих шкіл, які претендували на статус ліцеїв, готові відмовитись від початкової школи.

Тому сьогодні керівництво Дрогобицької громади, спільно з освітянами, повернулось до обговорення цього питання задля чіткого визначення подальшого статусу кожної школи.

Ми завжди робили вагому ставку на освіту. Так як наше місто є університетським, ми повинні тримати високу планку в процесі підготовки майбутніх студентів та спеціалістів. Вже сьогодні чітко зрозуміло, що в нас не може бути стільки ліцеїв. Гімназії повинні забезпечувати базові потреби якісної початкової школи. А ліцеїв повинно бути декілька, кожен з яких має готувати висококласних випускників за профільними напрямками, – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Окрім міського голови, в обговоренні питання розвитку освітньої сфери взяли участь профільний заступник міського голови Андрій Ковч, начальник відділу освіти Віталій Вовків та його заступник Ольга Олексюк, директор КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка та директори освітніх закладів Дрогобицької громади.

Попередньо було погоджено те, що в Дрогобичі розвиватимуть три ліцеї – Дрогобицький ліцей, Ліцей імені Богдана Лепкого та Ліцей №2. Ще один ліцей планують розвивати у Стебнику.

Всі інші школи Дрогобича, Стебника та сіл громади повинні функціонувати як гімназії, або початкові школи, надаючи якісну початкову та базову освіту маленьким школярам.

За останні шість років ми зробили багато роботи в напрямку реформування освітньої сфери. Ці кроки були успішні – це відчутно вже сьогодні, в порівнянні. Тому дуже важливо зараз не наробити помилок, аби не знівелювати досягнутих раніше результатів, – наголосив Тарас Кучма.

У підсумку голова громади дав керівництву відділу освіти термін на формування чіткого плану розвитку шкільної мережі з дотриманням стратегії. Зустрічі з директорами шкіл домовились проводити на регулярній основі, двічі на тиждень.

Перейти до вмісту