Сто дрогобичан отримали Великодні пакунки від депутата міськради Кракова Лукаша Вантуха

18:34 8 Квітня 2023

Цієї неділі римо-католицька громада святкуватиме Великдень. У ці дні Песах святкують іудеї. А вже через тиждень Великодні свята відзначатимуть віряни греко-католицької та православної церков.

Нажаль, вже другий рік поспіль Воскресіння Христове доводиться відзначати під час повномасштабної війни росії проти України.

Ключове завдання місцевого самоврядування – подбати, щоб у ці дні кожен мешканець мав змогу гідно зустріти Великдень.

Вже більше року польські партнери активно підтримують громаду Дрогобича. Перші вантажі допомоги до Дрогобича надійшли від партнерів з Битома та Кракова.

У суботу, 8 квітня, напередодні католицького Великодня до Дрогобича завітала делегація з Польщі на чолі з депутатом Краківської міської ради Лукашем Вантухом.

Лукаш та його команда зробили жест доброї волі для дрогобичан – привезли та роздали 100 продуктових пасхальних наборів для української, польської та іудейської громад.

У міській раді також відбувся прийом делегації очільником громади Тарасом Кучмою. Разом з керівником КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимиром Кондзьолкою та директоркою ліцею №3 імені В. Чорновола Оксаною Чайковською міський голова з польськими партнерами обговорили стан справ у громаді та державі, багаторічне партнерство між Дрогобичем та Краковом, потенційну співпрацю у розвитку польської школи, а також висловили подяку за активну підтримку України та Дрогобицької громади у протистоянні ворожій росії.

Ми завжди раді вітати наших польських друзів. З перших днів повномасштабної війни, ви першими прийшли на допомогу. І ця допомога та підтримка тривають до сьогодні. Дякуємо громаді Кракова та усім польським друзям, адже спільно протистоїмо ворогові, творимо добро та забезпечуємо необхідним усіх, хто цього потребує. Засилаємо всім полякам найщиріші привітання з нагоди Великодніх свят, – звернувся до польських колег Тарас Кучма.

Опісля для делегації організували екскурсію містом.

Перейти до вмісту