Стоп «Фейк»! У відділі охорони здоров’я вкотре надали роз’яснення про ситуацію з фізіотерапевтичними кабінетами

14:04 31 Березня 2022

З огляду на те, що днями у соціальних мережах вчергове порушили питання щодо функціонування фізіотерапевтичних кабінетів, відділ охорони здоров’я ДМР надає роз’яснення.

З початку впровадження медичної реформи на первинній ланці, лікарі у своїй діяльності керуються новими клінічними міжнародними протоколами, що створені на основі доказової медицини. Зокрема, у міській поліклініці впроваджені фінські настанови та розроблені маршрути пацієнтів по кожній нозології. Застосування фізіотерапевтичних процедур не передбачено жодним протоколом лікування.

Важливим аргументом є й те, що НСЗУ не передбачає оплати за надані фізіотерапевтичні процедури.

31 березня у Дрогобицькій міській поліклініці завершується процес, що включає оптимізацію фізіотерапевтичної служби. З 1 квітня 2022 року вся апаратура фізіотерапевтичних кабінетів буде передана на баланс сімейних відділень.

Щодо працевлаштування фахівців, у відділі охорони здоров’я наголошують: всі медичні працівники працевлаштовані на інші посади, окрім однієї сестри медичної 1950 року народження, яка звільнилася за власним бажанням.

За словами керівника відділу охорони здоров’я ДМР Володимира Чуби, на сьогодні у Дрогобичі функціонує три підрозділи фізіотерапевтичної допомоги: при центральній поліклініці міста, що на вулиці Січових Стрільців, у поліклінічному відділенні на Пилипа Орлика, а також у Стебницькій міській лікарні. Окрім цього фізіотерапія з реабілітацією, функціонує як структурний підрозділ першої міської лікарні на вулиці Івана Франка.

Усю фізіотерапевтичну допомогу ми залишаємо, декуди незначно зменшуємо потужності роботи цих кабінетів, зважаючи на кількість пацієнтів, яких там обслуговують. Однак, запевняю – цього буде абсолютно достатньо, щоб забезпечити повноцінне охоплення потреб мешканців. Тому ще раз підкреслюю – будь-які провокативні заяви, щодо ліквідації цього виду допомоги у Дрогобичі, не мають реального змісту, тому хвилюватися дрогобичанам не слід, – додає Володимир Чуба.

Для мешканців Дрогобицької територіальної громади отримання послуг з фізіотерапії залишається беззмінним. Ці послуги можна отримати у медзакладах на вул. Січових Стрільців, 22 (каб. 303 А), та вул. П. Орлика, 9 (каб. 8).

Графік роботи кабінетів: з понеділка по п’ятницю, з 8.00 до 14.00.

Перелік процедур, які можна отримати за вказаними адресами:
– гальванізація,
– електрофорез,
– ампліпультерапія,
– дарсонвалізація,
– магнітотерапія,
– фонофорез,
– тубус-кварч,
– інгаляції,
– тубус-кварц.

Закликаємо громадян не поширювати фейкову інформацію про так-зване «знущання» з медичних працівників фізіотерапевтичних кабінетів. Наголошуємо про відповідальність продукування та поширення недостовірної інформації у період воєнного стану!

Дотримуйтесь правил інформаційної гігієни та користуйтесь лише офіційною інформацією органів місцевого самоврядування, державних установ та військових адміністрацій.

Для скептиків, які у коментарях пишуть про занепад медицини, наполегливо рекомендуємо ознайомитися з публікаціями та звітами відділу охорони здоров’я на сайті міської ради про досягнення у галузі охорони здоров’я. Також зазначимо факт, що 21 Грудня 2021 року галузь охорони здоров’я Дрогобицької громади здобула відзнаку у Конкурсі кращих практик місцевого самоврядування. Подана практика «Розвиток медицини – базис сталого розвитку нашої громади» здобула перемогу у тематиці «Реалізація проектів стратегічного розвитку».

Організатором конкурсу виступили Міністерство розвитку громад та територій України.

Нагадуємо, що для отримання інформації для мешканців громади функціонує «Електронний кабінет мешканця» та номери «гарячих ліній» міста.

Перейти до вмісту