Столітній ювілей відзначила дрогобичанка Катерина Момот

17:00 5 Жовтня 2020

Катерина Момот народилась 4 жовтня 1920 року у с. Тинів, Дрогобицького району. Була наймолодшою дитиною в сім’ї, мала двох старших братів та сестру. Пані Катерина є матір’ю 2 дітей, виховує 4 внуків, 7 правнуків та 1 праправнучку. Проживає у Дрогобичі.

У неділю, 4 жовтня, Катерині Теодорівні виповнилося 100 років. Свій ювілей дрогобичанка відзначила у родинному колі. Ювілярку вітали не лише рідні, а й сусіди та представники місцевого самоврядування на чолі з міським головою Тарасом Кучмою.

За словами начальника управління праці та соціального захисту населення ДМР Івана Терлецького, у Дрогобичі та Стебнику запроваджено практику вітати громадян, яким виповнилося 100 років.

«Такий жест з боку місцевого самоврядування є не лише позитивом для ювілярів, адже цих людей має знати кожен, хто проживає у Дрогобиччині. Не кожному дано дожити до 100 років», – зазначає Іван Терлецький.

Пані Катерина у свої 100 років декламує вірші, співає повстанські пісні, розповідає про роки свого дитинства та юності, повчає молодші покоління.

Перейти до вмісту