Небезпека стихійної торгівлі: мешканців закликають купляти молочну та сільськогосподарську продукцію у спеціально облаштованих місцях

11:19 17 Лютого 2023

У місцях масового перебування людей (зупинках, вокзалах) найчастіше виникають осередки стихійної торгівлі, зокрема здійснюється реалізація молочної продукції. Торгівля у таких місцях нерідко ведеться в антисанітарних умовах. Такі реалізатори не проходять медичних обстежень, а якість та безпечність продукції лабораторно не підтверджена.

Вживання молочної продукції невідомого походження (адже відсутні дані про стан здоров’я корови та результати лабораторних досліджень продуктів) із землі, придбаної у торговців, які не пройшли медогляд та не мають допуску до роботи з харчовими продуктами — прямий шлях до зараження інфекційними захворюваннями споживачів.

Раніше у Дрогобичі осередком стихійної торгівлі була центральна частина міста. Однак цю проблему вдалося вирішити. Так для продажу молочної та сільськогосподарської продукції облаштували спеціальні майданчики у центральній частині ринку та позаду готелю «Тустань».

Таким чином продукція реалізується у спеціально відведених місцях. Здійснюється обов’язковий лабораторний контроль, що є гарантією того, що реалізований товар є безпечним для вживання.

В Управлінні інвестицій та економічного розвитку ДМР закликають дрогобичан не купувати молочні продукти у місцях стихійної торгівлі, а здійснювати закупівлі на ринках та у продовольчих магазинах.

Перейти до вмісту