Стихійна торгівля у центрі міста може спричинити зачинення ринку та ставить під загрозу роботу підприємців

11:04 5 Травня 2020

У Дрогобичі ще минулого тижня запрацювали частина центрального продуктового ринку, а також м`ясний павільйон. Працюють ринки з дотриманням всіх епідеміологічних норм. З усіх входів та виходів на ринку працює лише один. За дотриманням карантинних норм торгівлі стежать контролери, які при вході вимірюють відвідувачам ринку температуру та нагадують про обов`язкове дотримання 1,5 метра дистанції, а також дезінфікування рук, наявності масок чи респіраторів.

Максимальна кількість одночасного перебування осіб на ринку становить 35 відвідувачів, згідно з карантинними нормами.

На разі у міськраді Дрогобича розглядають можливість відкриття овочевого ринку.

Однак, як зазначив під час щотижневої наради у вівторок, 5 травня, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, якщо на вулицях міста, а особливо у центральній частині – на вулиці Ковальській, знову відновиться стихійна торгівля «з асфальту» без дотримання будь-яких норм безпеки, то всі ринки автоматично зачинять.

«Вже у суботу було зафіксовано випадки, коли люди приїжджали машинами і просто ставали будь-де торгувати молоком, сиром, сметаною, овочами. Це суцільна небезпека з обох сторін: перше – це повна антисанітарія, друге – в країні карантин через пандемію коронавірусу. В таких умовах ніяких норм безпеки при стихійній торгівлі не дотримано. Тому ми не можемо цього допустити, поставивши під загрозу діяльність ринку та роботу підприємців, які сумлінно сплачують всі податки», – прокоментував ситуацію міський голова Тарас Кучма.

Зважаючи на суботні випадки спроби відновлення стихійної торгівлі у центрі міста, Тарас Кучма доручив керівництву КП «Муніципальна варта» разом з поліцейськими організувати контроль за недопущення роботи стихійної торгівлі у місті. При виявлення таких фактів порушників одразу ж притягатимуть до відповідальності.

Фото ілюстративне

Перейти до вмісту