Стебник відзначив День міста

16:14 31 Серпня 2021

28 серпня місто калійників та другий за розміром населений пункт Дрогобицької територіальної громади відсвяткувало День міста.

Цьогорічна програма святкувань була максимально орієнтована на молодь. Більше того молоді стебничани активно долучились до організації, аби зробити свято рідного міста цікавим та незабутнім.

З нагоди святкування Дня народження Стебника було знято відеоролик-привітання, – місто вітали в соцмережах його зіркові вихідці.

Самі ж святкові урочистості відбулись на головній площі міста. Після спільної молитви стебничан зі святом привітав голова Дрогобицької територіальної громади Тарас Кучма.

Також в рамках короткої урочистої частини виступили учасник бойових дій на сході України Роман Гарасим’як, голова Благодійного фонду ім. Івана Франка Ігор Курус, депутат Дрогобицької міської ради Михайло Задорожний та староста Стебника – Тарас Городиський.

З нагоди відзначення Дня міста в центрі Стебника розмістили стенди з фотографіями старого міста, тут проходив ярмарок крафтових товарів, для дітей провели чимало цікавих майстер-класів та атракцій. Однак найбільший акцент був поставлений на те, аби зробити свято спортивним та молодіжним.

Організацію святкової програми віддали в руки молоді – зокрема ГО «Новий Стебник» і завдяки активності та небайдужості молодих стебничан свято вийшло насиченим і цікавим.

Ми хотіли зробити наше свято спортивним, – тому організували турнір з боксу, на який окрім нашого місцевого клубу, приїхало ще 8 команд з інших міст. В подальшому плануємо зробити його регулярним, а в перспективі – підняти до рівня Міжнародного. Також відбувся турнір з боксу. А ввечері була цікава концертна програма, – до нас приїхав гурт “Karma & Lamara”, – який зголосився виступити безкоштовно, за що ми їм дуже вдячні. Ще одним подарунком для міста (від ГО «Золоті Леви Чорної Сотні») став виступ заслуженого артиста України, волонтера Ростислава Кушини. Багато чого ми робили своїми силами та за спонсорської підтримки, але головне те, що свято об’єднало людей, що все пройшло цивілізовано та мирно, а люди не поспішали розходитись до останнього, – розповідає староста Стебника Тарас Городиський.

Нагадаємо, – перша віднайдена писемна згадка про Стебник датована 500 років тому. Однак до сьогодні достеменно невідомо точний рік заснування Стебника. А більшість мешканців переконані – місто було засноване набагато давніше.

Ми хочемо провести грунтовне наукове дослідження, аби віднайти в історії точну дату заснування Стебника. Над цим вже працюють історики, науковці. Лише після цього ми зможемо святкувати конкретну річницю, – так буде правильно. Наразі ж прив’язок до будь-яких дат ми не робимо, – наголосив Тарас Городиський.

Перейти до вмісту