Староста Іван Карпінський прозвітував за рік роботи

16:37 24 Січня 2022

Стартувала звітна кампанія очільників старостинських округів Дрогобицької громади. В неділю, 23 січня, відбувся звіт старости сіл Добрівляни, Воля Якубова, Залужани, Старе Село, Снятинка Івана Карпінського за роботу виконану впродовж останнього року.

Звіт відбувся в Народному домі села Снятинки. В ньому взяв участь голова Дрогобицької громади Тарас Кучма, який спільно зі старостою, відповів на актуальні питання та поспілкувався з мешканцями сіл, що входять до складу старостинського округу.

Звіт пройшов у конструктивному форматі. На зустріч прибуло чимало небайдужих мешканців, які, спільно з очільниками громади та округу, обговорили болючі питання та шляхи їх вирішення.

Серед питань, які найбільше турбують мешканців – стан дороги та якість громадських перевезень.
На жаль, дорога, про яку йде мова є не комунальною і знаходиться на балансі обласного автодору. Єдиними важелями, які має громада є звернення, прохання та переконування області в необхідності її ремонту.

Власне все від нас залежне ми зробили. Всі звернення до області щодо необхідності ремонту дороги нами були скеровані ще раніше. Люди це розуміють, бо ми підтримуємо стабільний контакт з мешканцями, – наголошує староста Іван Карпінський.

Міський голова, в свою чергу, відзначив конструктивність та розуміння мешканців Снятинки та оточуючих сіл.

Я приємно вражений тим, що люди розуміють, де є сфера нашої відповідальності, а де є те, що від нас не залежить. Було відчутно, що мешканці добре поінформовані, вони подають конструктивні пропозиції та звернення, – відзначив Тарас Кучма.

Болючим для мешканців сіл старостинського округу є й питання громадських перевезень.

Мешканці сіл неодноразово скаржились на недотримання перевізником графіку руху, порушення умов договору, що спричиняло труднощі доїзду і дорослим жителям і дітям шкільного віку, які доїжджають до своїх навчальних закладів. Раніше мешканці приходили зі скаргами на прийом до керівництва міста. Але так як замовником послуг пасажирських перевезень в селах району на той час виступала районна адміністрація, міська рада не мала важелів впливу на перевізників.

Зараз виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради було оголошено конкурс на здійснення пасажирських перевезень в межах громади. Наразі триває прийом документів від перевізників.

Конкурс з визначення автомобільних перевізників має відбутись 24 лютого 2022 року.

Перейти до вмісту