Стан потерпілих внаслідок харчового отруєння покращується: ситуацію вивчають фахівці

14:22 30 Серпня 2022

У Стебницькій міській лікарні в інфекційному відділі перебуває 8 осіб із харчовим отруєнням. Пацієнти почали поступати в медзаклад після 24 серпня. За словами керівника медичної установи – Наталії Стецик, стан потерпілих сьогодні середньої важкості.

Поступили хворі зі гарячками, болем в черевній порожнині та діареєю. Внаслідок відповідного лікування – терапії антибіотиками та антимікробної терапії – стан хворих щоденно покращується. Гарячка відступила, – поінформувала Наталія Стецик.

Гостру кишкову інфекцію підхопили 4 осіб з числа ВПО, які мешкали в Ліцеї №16 та 4 осіб із Гімназії №5. Люди мешкали в навчальних закладах до п’ятниці, 26 серпня, відтак перед початком нового навчального року ВПО із ліцеїв та гімназій переселили.

Серед хворих, що опинилися на лікарняних ліжках у Стебнику, усі дорослі. Їжу для ВПО постачав один із місцевих підприємців, який готував гарячі обіди. У двох шпиталізованих осіб виявлено сальмонелу.

Під час апаратної наради у міськраді очільник громади Тарас Кучма дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів, з’ясувати причини та джерело харчового отруєння людей, а також провести відповідні перевірки.

Перейти до вмісту