Співпраця фермерів, пасічників та органів місцевого самоврядування

13:07 26 Квітня 2021

У п’ятницю, 23 квітня, у Дрогобицькій міській раді відбулася нарада представників агропромислових підприємств та пасічників Дрогобицької територіальної громади. Засідання відбулося під головуванням першого заступника міського голови Ігоря Германа.

Представники відділу економіки та Держпродспоживслужби ознайомили фермерів та пасічників зі змінами, які відбулись після утворення територіальної громади, зокрема, наказом Мінекономіки від 19.02.2021 №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва» та іншими законодавчими актами.

Обговорили прийняття державної та обласної Комплексних програм розвитку АПК і можливість участі у них місцевих фермерів та бджолярів.

Учасники наради домовились про необхідність розроблення інтерактивної мапи сільськогосподарських насаджень та посівів, яка буде корисною, як для органу місцевого самоврядування, так і для аграріїв чи пасічників.

З питань реєстрації пасіки, консультацій у сфері сільськогосподарського виробництва, бджільництва чи участі у вищезазначених програмах, необхідно звертатись у відділ економіки: м. Дрогобич, пл. Ринок, 1, каб. 214.

Перейти до вмісту