Співпраця в дії

9:59 22 Червня 2020

16.06.2020 року відбулася зустріч директора ліцею №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради Світлани Малої з адміністративним директором Благодійного Фонду Карітас  Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ Наталією Голинською,  на якій  підведено підсумки співпраці із реалізації програми «Самоорганізований освітній простір».
В рамках програми СООП діти отримували підтримку для формування психологічної стійкості, критичного мислення, розвитку креативності, комунікаційних здібностей, тобто ті навички, які необхідні в 21 столітті. Такий підхід має на меті комплексну роботу з батьками, освітніми інституціями і дітьми, об’єднуючи під собою напрямок «захисту дітей» та освіти. Програма реалізується за підтримки МБФ Карітас Австрії» через 9 регіональних партнерів в Україні, Молдові та Румунії.

У нашому ліцеї фасилітаторами  програми були педагоги Антоник  Н.В., Мідик Г.Р., які проводили заняття за методиками СООП.

Методика самоорганізованого освітнього простору передбачає надання учням можливості  та відповідальності за організацію освітньої діяльності для визначених освітніх цілей. СООП сприяє розвитку ключових компетентностей   Нової української школи.

Під час зустрічі Наталія Голинська вручила  посібник «Методичні рекомендації з використання методики «Самоорганізований освітній простір» , який схвалено для використання в закладах освіти Науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді МОН України.

                                                         Директор ліцею

С.В.Мала

 

Перейти до вмісту