Спеціальна Комісія проінспектувала громадські заклади Дрогобича щодо дотримання протиепідемічних заходів у період карантину

14:40 25 Червня 2020

Комісія із здійснення контролю за виконанням заходів, пов’язаних з недопущенням поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), провела обстеження закладів торгівлі та побутового обслуговування населення щодо дотримання протиепідемічних заходів у період карантину.

Комісія створена за розпорядженням міського голови Дрогобича Тараса Кучми.

До складу комісії входять представники відділу економіки, сектору з питань праці, представників Дрогобицького міжміського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Дрогобицького міжміського відділу Державної установи “Львівський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я”, Дрогобицького відділення поліції ГУ НП України в Львівській області.

Нещодавно Комісія провела обстеження у продуктових та промислових магазинах міста, у перукарнях та інших закладах торгівлі та побутового обслуговування населення.

Зокрема Комісія перевіряла чи дотримуються у закладах обов’язкових вимог роботи в період карантину. З обов’язкових вимог персоналом у більшості закладів належно виконувалось лише носіння медичних масок. Щодо проходження температурного скринінгу на початку зміни, документів, які підтверджують якість дезінфекційних і антисептичних засобів, наявності антисептики біля входу, проведення навчання серед працівників закладів щодо правил використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації були певні зауваження.

З керівниками та працівниками торгівельних закладів проведено роз’яснювальну роботу та надано пропозиції щодо усунення встановлених невідповідностей.

Як зазначив представник Дрогобицького міжміського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, якщо заклади не будуть дотримуватись усіх рекомендацій, визначених постановами головного санітарного лікаря України, суттєво збільшуються шанси виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань, у тому числі COVID-19.

Нагадуємо, що на підставі статті 30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» на територіях, де встановлено карантин, місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надається право запроваджувати більш жорсткі, ніж встановлені нормативно-правовими актами, вимоги щодо якості, умов виробництва, виготовлення та реалізації продуктів харчування, а також установлювати особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних, та інших заходів.

За підсумками обстеження начальник відділу економіки ДМР Тарас Бачинський зазначив, що з метою профілактики виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань, у тому числі COVID-19, продовжувати роботу щодо проведення комісійних обстежень закладів з дотримання протиепідемічних вимог у період карантину і якщо порушення будуть виявлені повторно, то до власників закладів застосовуватимуть заходи адміністративного впливу, зокрема забороняти роботу об’єктів.

Перейти до вмісту