Спалювання трави у воєнний період – це диверсійні дії, штраф від 3 тисячі гривень

12:25 22 Березня 2022

Щоденно рятувальники Дрогобича проводять рейдові відпрацювання щодо притягнення винних осіб за спалення сухої рослинності, як у Дрогобичі так і в усіх населених пунктах територіальної громади.

Як повідомив заступник начальника Дрогобицького районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області Роман Худик – із перших днів війни на території міста та громади було здійснено 75 підпалів сухостою.

Найчастіше пожежі фіксуємо на околицях Дрогобича – це вулиці Гайдамацька, Трускавецька та інші. А також в селах нашої територіальної громади та в містах сусідах – Трускавці, Стебнику, Станелі, Почаєвичах, Сільці, Модричах та інших, – додає Роман Худик.

Загалом, за статистикою надзвичайників у Дрогобичі та регіоні від початку року зафіксовано 160 різнопланових пожеж. Із цієї кількості – 143 – це пожежі через горіння сухостою та нагромадженої рослинності і сміття.

Зважаючи на це, рятувальники міста розгорнули інформаційну кампанію та закликають мешканців не спалювати суху рослинність. Оскільки, в час війни такі дії прирівнюють до диверсії. Окрім цього паліям загрожують і штрафні санкції:
– для громадян від 3 060 до 6 120
– для посадових осіб 15 300 до 21 420.

Також мешканцям територіальної громади роздають інформаційні листівки, щодо заборони спалювання сухої трави, небезпеки, яку несуть такі пожежі та доносять інформацію про штрафні санкції.

Паралельно – тривають роботи із виявлення паліїв. Буквально вчора, 21 березня, рятувальниками міста було затримано палія – мешканця Болехівців. На чоловіка складено адміністративний протокол.

Якщо ви стали свідком спалювання сухостою то негайно телефонуйте в поліцію міста або ж в пожежну службу, по можливості слід затримати палія на місці вчинення злочину до приїзду фахівців, – закликає мешканців Роман Худик.

Перейти до вмісту