Соціальна допомога та резервний банк тимчасового житла для ВПО: Дрогобич продовжує підтримувати українців, які мігрували через війну

16:05 6 Жовтня 2022

Із початком повномасштабного вторгнення окупантів на українські землі – Дрогобицька громада стала прихистком для внутрішньо переміщених осіб, які тікаючи від куль та артобстрілів у рідних краях оселились у місті Котермака. Загалом, з перших днів війни у Дрогобич і територіальну громаду мігрували понад 20 тисяч осіб, частина із яких сьогодні повернулись у рідні домівки або ж виїхали за кордон. Проте понад 11,5 тис. осіб продовжують мешкати в Дрогобичі та отримувати соціальні виплати. Про це 5 жовтня під час пресконференції із журналістами повідомив міський голова Дрогобича Тарас Кучма. За його словами – Управління соціального захисту населення ДМР тільки у вересні місяці надало виплат та соціальних допомог для ВПО із державних соціальних програм на суму 16 млн. грн. Кількість отримувачів цих допомог становила 7 400 осіб.

Паралельно, у вересні пільг та субсидій у грошовій формі Управлінням було надано на суму понад 2,02 млн грн.

Що стосується допомоги на проживання ВПО то сума виплат становить – 15 млн грн, кількість одержувачів – 4 208 осіб.

У вересні місяці Управлінням соціального захисту населення взято на облік та видано довідок внутрішньо переміщених осіб – 488 людям. Для ВПО тільки у вересні розподілено 27 тонн гуманітарної допомоги.

Паралельно, ми інтенсивно працюємо і над тим, щоб забезпечити переміщених осіб тимчасовим житлом, оскільки добре розуміємо, що цьогорічну зиму багато мешканців окупованих територій не зможуть перезимувати у рідних містах, бо там знищено об’єкти критичної інфраструктури. Зважаючи на це – ми чекаємо напливу нових хвиль ВПО і підготували резервний банк житла для тимчасового проживання цих осіб, – наголосив Тарас Кучма.

Зокрема, за словами очільника громади Дрогобицький міський центр соціальних служб промоніторив кількість наявних ліжкомісць в гуртожитках міста під тимчасове житло для переміщених осіб. Окрім того, 9 локацій для помешкання переміщених осіб вишукало на території Дрогобицької громади Управління культури та розвитку туризму. Мова іде про будинки культури, спортзали та концертні зали.

Перейти до вмісту