Служба у справах дітей провела виїзне обстеження неблагополучних сімей у Дрогобичі та Михайлевичах

8:48 26 Серпня 2022

Виявлення та облік неблагополучних сімей, а також подальша робота з ними, є одним з головних завдань діяльності служби у справах дітей.

Службою у справах дітей виконкому ДМР спільно з працівниками ювенальної превенції Дрогобицького відділу поліції 25 серпня 2022 року було проведено виїзд в село Михайлевичі Дрогобицького району та обстежено сім’ю в місті Дрогобич по вулиці Михайла Грушевського, відповідно до анонімних звернень щодо неналежного виконання батьківських обов’язків. Виїзд було здійснено з метою перевірки здійснення контролю, виявлення існуючих проблем та надання своєчасної допомоги у їх вирішенні.

У одній родині на момент перевірки санітарно-гігієнічний стан приміщення був незадовільний, продуктами харчування та шкільним приладдям діти забезпечені в обмеженій кількості. Під час обстеження з батьками було проведено профілактичну бесіду щодо забезпечення належних умов проживання дітей, створення відповідних санітарних умов проживання, здійснення належного батьківського контролю, недопущення вчинення насильства та порушення прав дітей в сім’ї. Також проведено бесіди з дітьми щодо їх поведінки, зовнішнього вигляду, ведення здорового способу життя. За результатами перевірки умов проживання та виховання дітей в сім’ї було складено відповідні акти обстеження, винесено попередження за неналежне виконання батьківських обов’язків та надано відповідні консультації.

Служба у справах дітей закликає батьків відповідально ставитись до виконання батьківських обов`язків та потреб дітей та нагадує, що за будь-які протиправні дії передбачена адміністративна та кримінальна  відповідальність.

Відділ-служба у справах дітей

Перейти до вмісту