Семінар для роботодавців

15:15 12 Березня 2020

Легалізація трудових відносин. Доступні кредити 5-7-9%

Сьогодні, у центрі зайнятості відбувся семінар за участю головного спеціаліста сектору з питань праці Дрогобицької міської ради Ірини Маланяк та начальника Укргазбанку в м. Дрогобичі Любомира Черевко з суб’єктами господарювання сфери будівництва та тих, котрі мають бажання взяти участь в програмі «Доступні кредити 5-7-9%. Розпочавши семінар, Галина Петречко, заступник директор центру зайнятості, поінформувала щодо комплексу послуг служби зайнятості та зупинилася на рекомендаціях для роботодавців щодо запровадження запобіжних заходів розповсюдження COVID-19 на робочих місцях на підприємствах.

Л. Черевко презентував Програму 5-7-9%, котра обіцяє українцям доступні кредити для власної справи. Це дуже хороші умови, щоб стартувати та розширювати бізнес. Основну увагу звернув на умови надання кредиту і по крокові етапи його отримання.

Було також акцентовано увагу присутніх на питанні легального оформлення трудових відносин. «Легалізація трудових відносин і заробітної плати, ліквідація прихованої зайнятості – є одним з ключових напрямків роботи усіх державних органів» – зазначила І.Маланяк. Головна мета – не штрафувати роботодавців, а допомогти їм працювати у правовому полі, проводячи роз’яснювальну та профілактичну роботу з метою недопущення суб’єктами господарювання порушень норм чинного трудового законодавства.  А після проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, управління Держпраці в Львівській області розпочне інспекційну кампанію, за результатами якої, порушників вже буде притягнуто до відповідальності.

«Актуальним напрямком в роботі Дрогобицького міськрайонного центру зайнятості з роботодавцями регіону, який покликаний стимулювати їх на створення нових робочих місць, є компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», – зазначила Марія Суховерська, начальник відділу взаємодії з роботодавцями.  Загалом ця послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи.

Учасники семінару мали можливість задати запитання, що їх турбували, та отримати вичерпні відповіді.

Перейти до вмісту