Рік, що минає: Події Серпня

8:50 21 Грудня 2019

2 серпня у Дрогобичі розпочали капітальний ремонт на вул. Є. Коновальця.

2 серпня міський голова Дрогобича Тарас Кучма зустрівся з колективом Дрогобицької ЗОШ №14.

5 серпня міський голова Дрогобича Тарас Кучма провів виїзний прийом громадян — мешканців м-ну Нова Волоща.

6 серпня міський голова Дрогобича Тарас Кучма, заступник міського голови Дрогобича Василь Качмар, начальник відділу освіти Петро Сушко, та депутати ДМР Тарас Городинський та Іван Куць провели робочу зустріч з освітянами Стебницької ЗОШ №6.

6 серпня на території Стебницької ЗОШ №7 завершують облаштовувати спортивний майданчик з синтетичним покриттям. Розміри майданчика 42 на 22 метри. Майданчик облаштовують в межах програми «Спортивний майданчик». Вартість цього майданчика близько 1,7 мільйонів гривень: 700 тис. грн виділено з обласного бюджету, близько 1 млн грн — кошти, виділені з міського бюджету Дрогобича.

8 серпня міський голова Дрогобича Тарас Кучма, у межах планового графіку інспектування усіх навчальних закладів міст Дрогобича та Стебника щодо готовності до нового навчального року, відвідав Дрогобицьку ЗОШ №9.

9 серпня міський голова Дрогобича Тарас Кучма разом з керівником відділу освіти Петром Сушком провели робочу зустріч з педколективом ЗОШ №16.

9 серпня міський голова Дрогобича Тарас Кучма разом з керівником відділу освіти Петром Сушком завітали у ЗОШ №14, де розміщують речі для функціонування педагогічного ліцею, які вивозять з будівлі на вулиці Івана Франка.

12 серпня міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно з керівником відділу освіти ДМР проінспектували ЗОШ№15 та зустрілися з педагогічним колективом.

13 серпня комунальники повідомили, що на вулицях Дрогобича встановили 33 сміттєві урни нового зразка.

13 серпня міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно з начальником відділу освіти ДМР Петром Сушком проінспектували Стебницьку школу №7.

13 серпня міський голова Дрогобича разом з начальником відділу освіти ДМР Петром Сушком проінспектували у Стебнику ЗОШ №7 та ЗОШ №18 на готовність до навчального року 2019-2020 рр. Відтак у ході інспекції ЗОШ №18 відбулася непланова зустріч міського голови Дрогобича з батьківським колективом.Разом з батьками до школи прибули й представники депутатського корпусу Стебницької міської ради на чолі з міським головою Стебника Петром Старосольським. В ході зустрічі стебничани на чолі з директором школи Романом Броницькимзапропонували «дати 18 школі вільне плавання на три місяці», мотивуючи тим, що вони можуть стати ОТГ. Відтоді почався процес автономізації школи.

14 серпня у міськраді відбулася робоча зустріч творців фільму «Дрогобицька Голгофа».

16 серпня у Світлиці Дрогобицької міської ради відбувся брифінг щодо ліквідації наслідків негоди, яка тривала впродовж 14 серпня.

16 серпня у Дрогобичі відбулося засідання субрегіональної робочої групи з розробки Стратегії розвитку Львівщини до 2027 року за участі представників бізнесу, громадськості, органів місцевого самоврядування, місцевих агенцій регіонального розвитку Дрогобицького, Сколівського, Турківського, Стрийського, Старосамбірського, Самбірського районів та міст обласного значення Дрогобич, Моршин, Трускавець, Борислав, Самбір, Стрий.

19 серпня у ЗОШ№8 відбулася зустріч з педагогічним колективом.

20 серпня у міськраді відбувся Круглий стіл «Покупці, влада, бізнес: Як знайти спільну мову?».

20 серпня розпочали частковий капітальний ремонт дорожнього покриття на вулиці Є. Коновальця.

21 серпня міський голова Дрогобича Тарас Кучма разом із начальником відділу освіти ДМР Петром Сушком з метою перевірки готовності закладу до нового навчального року відвідали Дрогобицьку ЗОШ №1 імені Івана Франка.

 

21 серпня на готовність до нового навчального року Тарас Кучма проінспектував Дрогобицьку ЗОШ №2.

22 серпня у Стебнику відкрили новий спортивний майданчик зі штучним покриттям на території сьомої школи. Саме такий подарунок школа отримала до свого 50-річчя. Для реалізації цього проекту з міського бюджету Дрогобича було виділено 1 мільйон гривень, з обласного бюджету — 672 тисячі гривень.

22 серпня Тарас Кучма провів зустріч з колективом ЗОШ №5.

23 серпня святкування Дня Державного Прапора України у Дрогобичі розпочали з урочистостей у військовій частині А 1108.

23 серпня велосипедисти Дрогобича та села Лішнявзяли участьу святковомувелозаїзді.

23 серпня у Дрогобичі відбувся дитячий футбольний турнір, присвячений Дню Незалежності.

23 серпня у День прапора України вулицями Дрогобича пройшов “Марш нескорених”.

24 серпня близько 25 дрогобичан о 5 ранку піднялися на Вежу Ратуші, де під звучання сурми виконали Державний Гімн України та привітали українців з Днем Незалежності. Найменшому учаснику сьогоднішньої акції лише 7 місяців.

24 серпня з нагоди Дня Незалежності на площі Тараса Шевченка відбулося урочисте віче за участі керівництва міста, духовенства та дрогобичан.

25 серпня у селі Нагуєвичі відбувся етнофестиваль, присвячений 163-й річниці з Дня народження Івана Франка.

27 серпня 19-річна дрогобичанка з числа дітей-сиріт отримала у подарунок житло. Загальна вартість квартири становить 474 тисяч гривень. Загальна площа квартири – 39,5 кв. м.

27 серпня у Дрогобичі відбулася Церемонія нагородження Лауреатів Міжнародної премії імені Івана Франка. Лауреатом Міжнародної премії імені Івана Франка стала доктор філології Міланського університету Марія Ґрація Бартоліні (Італія) з монографією «Пізнай самого себе. Неоплатонічні джерела в творчості Г.С. Сковороди». Італійка здобула перемогу в номінації «За вагомі досягнення у галузі україністики».

28 серпня о 2:40 у Дрогобичі відбувся обвал другого під`їзду житлового будинку за адресою вул. М. Грушевського 101/1. Загинули 8 осіб.

30 серпня у храмі Спаса на вулиці Стрийській відспівали 5 із 8 загиблих. Ще одну загиблу відспівали у храмі УПЦ Московського патріархату на вул. Трускавецькій.

30 серпня після завершення похоронів шести загиблих у надзвичайні ситуації, яка трапилася у будинку 101 на вулиці М. Грушевського, міський голова Тарас Кучма спільно з заступником голови ЛОДА Василем Лозинським відали потерпілих, які перебувають у КНП «Дрогобицька міська лікарня №1». Разом з посадовцями потерпілих провідали начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба та головний лікар КНП «ДМЛ №1» Володимир Бігуняк.

Перейти до вмісту