Різдвяна випічка та підтримка ЗСУ: уже завтра в Дрогобичі відбудеться кулінарний фестиваль «Газдиня фест»

15:12 12 Січня 2023

Колядки, щедрівки та смачна різдвяна випічка – магія українських свят лунає гучною колядою та пахне кутею з пампухами.

З ініціативи Управління культури та розвитку туризму, зокрема керівниці відділу культури та мистецтв Лесі Татарської, вдруге у місті Котермака відбудеться фестиваль смачної різдвяної випічки – «Газдиня фест».

На фестивалі дивуватимуть кулінарним мистецтвом різдвяних смаколиків господині міста та територіальної громади. Газдині, через смачну випічку, демонструватимуть свої вміння та кулінарні таланти.

Фестиваль стартує о 12:00 год. на площі Замкова Гора. На святкових столах вправні газдині презентуватимуть свою різдвяну випічку: пампухи, пляцки, штруцлі, пряники та інші смачні гостинці.

Компетентне журі оцінюватиме кулінарні здібності усіх господинь. Головою журі буде українська акторка кіно і театру Наталя Васько, яка запрошена на фестиваль.

Газдині позмагаються у трьох номінація:
– найкраща господиня 2023 року;
– найщедріша господиня;
– найкреативніша господиня.

Як наголошує Леся Татарська, «Ґаздиня фест» носить благодійний характер. 50% виручених коштів передадуть на підтримку 67-го батальйону територіальної оборони. Фестиваль проходитиме під патронатом міського голови Дрогобича Тараса Кучми.

Мета фестивалю – пропагувати смачну галицьку випічку та об’єднати територіальну громаду спільною ідеєю: різдвяним духом, колядками та смаколиками, які до свят готує кожна господиня нашого краю. Попри війну маємо розуміти – дух свята окупантам не вдасся у нас відібрати. А наші святкові прадідівські традиції маємо не те що підтримувати, але й плекати та передавати з покоління в покоління,  – наголошує Леся Татарська.

Перейти до вмісту