Розумне місто: Оплатити за проїзд у громадському транспорті смартфоном – місія можлива

12:07 27 Липня 2021

Оплата послуг без готівки – це не просто тренд, а потреба сьогодення. Особливо ця тема стала актуальною під час коронакризи.

У Дрогобичі за останній період суттєво зросла кількість точок, де можна розрахуватися за отриману послугу чи товар без готівки.

Новітні технології запровадили й у громадському транспорті. Мабуть, всі вже чули, що впродовж кількох років у Дрогобичі розвивають систему «Розумне місто». Сферу пасажирських перевезень на території міста обслуговує ДКП «Дрогобицьке АТП». Місцевим самоврядуванням прийнято рішення про запровадження Е-технологій у громадському транспорті.

Громадяни мають можливість відстежувати рух громадського транспорту онлайн, а на зупинках облаштовано електронні інформаційні табло.

Та на цьому вирішили не зупинятися. Відтак, у 29 автобусах облаштували валідатори. Таке рішення має подвійний позитивний результат: користувачам послуг зручно без готівки розраховуватися за проїзд, а комунальне підприємство має чіткий облік як пасажирів, так і надходжень.

У багатьох містах працюють над впровадженням електронного квитка. У Дрогобичі запровадили «Картку Дрогобичанина». Так, власники картки при розрахунку у громадському транспорті мають знижку у розмірі 1 гривня. Крім цього, ця картка дає можливість пільговикам двадцять безкоштовних проїздів у громадському транспорті на місяць. Замовити «Картку Дрогобичанина» можна у відділення «ОщадБанку».

Кількість споживачів послуг, які розраховуються банківськими картками чи електронними гаджетами з технологією NFC, зростає. Це не просто зручно, а й необхідно, бо всі ми пам’ятаємо правила поведінки під час пандемії.

Перейти до вмісту