Розвиток туризму в територіальних громадах: у ЛОВА стартувала серія тренінгів для представників туристичної сфери

13:35 21 Жовтня 2022

19 жовтня у Львові відбувся тренінг «WOW туристичний досвід», який організовує Управління туризму та курортів Львівської ОВА.

Участь у заході взяли представники туристичної сфери Дрогобича, а саме керівниця відділу туризму, промоції та креативних індустрій Яна Коник та керівниця Туристично-інформаційного центру Дрогобича Ірина Марків.

За словами Яни Коник, така серія тренінгів проводиться з метою інформування про туристичні принади громад на цифрових платформах та з метою напрацювання найкращих варіантів вирішення актуальних проблем у галузі туризму під час воєнного стану.

Для нас це чудова можливість не лише отримати цікаві знайомства та знання, але й нагода запрезентувати Дрогобич та територіальну громаду. Зараз нелегкий час для туристичної галузі, тому представники туристичної індустрії об’єднуються, щоб напрацювати стратегічні вектори її розвитку, – прокоментувала Яна Коник.

Проект передбачає низку тренінгів з навчання, обміну досвідом та співпраці для розвитку туризму у Дрогобицькому регіоні. Окрім пізнавальних лекцій, на тренінги запрошують лекторів, які мають змогу поділитись своїм досвідом та особливостями роботи у даній галузі. Однією з таких була маркетологиня, інфлуенсерка та мандрівниця Христина Жук.

Додамо, за останні роки Дрогобич перетворився на туристичну Мекку регіону. У місті розроблено низку туристичних маршрутів та цікавих екскурсій. Коронавірус та війна, звісно, внесли свої корективи в туристичну галузь та вплинули на туристичні потоки в місті. Загалом в літній період до Туристично-інформаційного центру Дрогобича звернулося близько 2 тис. осіб. Географія відвідувачів ТІЦу: внутрішні туристи – Київ, Запоріжжя, Харків, Жовква, Одеса, тощо, та зовнішні – Польща, США, Франція, Австрія.

Загалом, у Дрогобичі мають бачення розвивати внутрішній туризм та відкривати нові туристичні маршрути по всій територіальній громаді.

Фото: ЛОВА

Перейти до вмісту