Розвиток підприємництва та нові інвестиції: керівництву громади презентували виробничий процес підприємств Харківщини

8:46 31 Березня 2023

Днями міський голова Дрогобича Тарас Кучма та заступник з житлово-комунальних питань Роман Москалик побували з візитом у Харкові, де провели низку робочих зустрічей та перемовин з потенційними інвесторами, які зацікавлені у розвитку підприємництва на території Дрогобицької громади.

Як розповів Роман Москалик, під час поїздки посадовці відвідали місцевий хлібокомбінат, який забезпечує продукцією всю Харківську та Полтавську область. Частина хлібокомбінату через російські обстріли зруйнована, але підприємство продовжує працювати та виготовляти різноманітну хлібобулочну продукцію.

Мета поїздки – ознайомитися зі специфікою розвитку та діяльністю бізнесу, а також комунальних підприємств на Східних теренах нашої держави, в умовах постійних обстрілів країною-терористом. Ми побували на підприємствах, поспілкувались з керівниками та спільно обговорили можливі партнерські відносини та можливості інвестування великих суб’єктів господарювання у розвиток бізнесу на Дрогобиччині, — прокоментував Роман Москалик.

Окрім цього, посадовці завітали і на комунальне підприємство Харківської міської ради «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування». Підприємство працює більше ніж 35-років в сфері дитячого харчування та гарантує високу якість продукції.

Продукція молочної кухні видається у спеціальних пунктах видачі, рівномірно розподілених по Харкову і області. Так, у звичайні супермаркети продукція комунального підприємства не надходить — термін зберігання натурального сирка або сметани становить всього півтори доби, що підкреслює відсутність в їх складі будь-яких консервантів або барвників.

За словами Романа Москалика, в ході візиту посадовці мали зустріч з інвестором, який готовий побудувати аналогічний завод по виробництву натурального молочного харчування для дітей на території Дрогобицької ТГ. Також обговорили з власником хлібокомбінату його можливості щодо релокації або розвитку бізнесу на території нашої громади.

Перейти до вмісту