Роботу медзакладів Дрогобицької громади проінспектував заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко

7:15 16 Липня 2022

Галузь охорони здоров’я – одна із стратегічних, яку у Дрогобицькій громаді активно розвивають впродовж останніх кількох років. Системна реорганізація та оптимізація мережі закладів охорони здоров’я сьогодні має успіх: сучасні приміщення оснащені новітнім обладнанням, покращені послуги для пацієнта.

У п’ятницю, 15 липня, до Дрогобицької громади завітав заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко. Почесного гостю зустріли міський очільник Тарас Кучма та начальник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба. Разом посадовці оглянули приміщення та проінспектували роботу КНП «Дрогобицька міська лікарня №1», КНП «Дрогобицька дитяча мiська лiкарня» і КНП «Стебницька мiська лiкарня», поспілкувалися з керівництвом та персоналом медзакладів.

 

Впродовж кількох років ми проводимо системну роботу з оптимізації мережі, ремонтуємо приміщення, закупляємо нове обладнання, розширюємо та покращуємо послуги для пацієнтів. Безперечно, ми можемо гордитися тим, що у наших медзакладах надаються послуги не лише мешканцям громади, а й пацієнтам з інших населених пунктів області, а сьогодні – з усієї України. Сьогодні наше завдання – зберегти Стебницьку лікарню і ми вже працюємо над концепцією відкриття нових відділень на її базі. Зазираючи у майбутнє, нам потрібно готуватися до надання послуг пацієнтам з різними вадами, які пов’язані з війною, в тому числі й психологічними, – прокоментував діяльність медзакладів громади Тарас Кучма.

Володимир Чуба розповів Олексієві Яременку про співпрацю з департаментом охорони здоров’я ЛОДА, процеси залучення коштів на ремонти та закупівлю обладнання, роботу з НСЗУ.

Іноді бюрократичні процеси перешкоджають швидким та якісним впровадженням. Однак, завдяки співпраці, яку маємо з керівництвом ЛОДА та комунікації з посадовцями, нам вдається дійти консенсусу та прийняти оптимальні рішення, – зазначив Володимир Чуба.

До слова, у 2021 році Дрогобицька громада здобула перемогу у Конкурсі кращих практик місцевого самоврядування. Подана практика «Розвиток медицини – базис сталого розвитку нашої громади» здобула перемогу у тематиці «Реалізація проектів стратегічного розвитку».

У підсумку заступник міністра Олексій Яременко позитивно оцінив роботу медзакладів громади. За його словами, проактивні лікарні повинні отримувати належне фінансування з боку держави, а медичний персонал – гідну заробітну плату.

Реформа охорони здоров’я у Дрогобицькій громаді є віддзеркаленням реформування в Україні. Ви на правильному шляху і ваш досвід є прикладом змін для всієї країни, – резюмував Олексій Яременко.

Перейти до вмісту