Роботи з прокладання нової теплотраси на завершенні: рух транспорту на ділянці вулиці В. Великого відновлено

11:15 15 Вересня 2022

На вулиці В. Великого тривають роботи із прокладання нової теплотраси. У вівторок, 13 вересня, тимчасово було обмежено рух транспорту неподалік ринку «Володар». Після обіду рух транспортних засобів по вулиці В. Великого було відновлено та проведено відповідні роботи із трамбування дорожнього полотна – повідомив керівник КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігор Хом’як.

Станом на сьогодні роботи із прокладання нової теплотраси тривають, щоправда по обидві сторони від дороги – тобто в напрямку до ліцею №14 та ринку «Володар». Роботи зосереджені на монтуванні труб нової теплотраси. По завершенні цих робіт приступимо до відновлення пішохідних доріжок, – коментує Ігор Хом’як.

Нова теплотраса дозволить переключити на опалення від альтернативних джерел, а саме твердопаливного котла на трісці, частину будинків в районі вулиці Винниченка та Грушевського (до Швейної фабрики), а також частково багатоповерхівок мікрорайону вулиці В. Великого.

Сучасний котел уже монтують в котельні по вулиці Індустріальна. Його потужність 1,5 МВт. Два аналогічні котли уже встановлені на цій котельні в минулому році. Технічні новинки дозволили переключити на альтернативні види палива багатоповерхівки в районі вулиць В. Великого та Є. Коновальця.

Що стосується нової теплотраси – то до цього часу будинки та дошкільні установи (5 дитсадків), а також дві школи в районі вулиць М. Грушевського – В. Великого, обігрівалися газовою котельнею, що на вулиці М. Грушевського. Однак, як стверджує Ігор Хом’як – ця котельня застаріла, її навмисне не модернізували, оскільки планували прокласти нову теплотрасу та встановити твердопаливний котел на альтернативних джерелах тепла.

Усі роботи плануємо завершити на наступний тиждень. Окрім доопрацювань по теплотрасі, триватимуть роботи із підключення нового твердопаливного котла. До початку опалювального сезону все буде під’єднано та готове до експлуатації, – запевнив керівник КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігор Хом’як.

Додамо, ще минулої зими КП «Дрогобичтеплоенерго» розпочало процес переходу котелень міста на котли, які виробляють тепло в результаті спалювання деревної тріски. Перші два котли встановили в котельні на вулиці Індустріальна. Такі зміни відбуваються у межах Програми перспективного розвитку систем централізованого теплопостачання міст Дрогобича та Стебника.

 

До теми:

Опалювальний сезон: котельні КП «Дрогобичтеплоенерго» переводять на альтернативні види палива

Перейти до вмісту