Реєстрація внутрішньо переміщених осіб, державні виплати та гуманітарна допомога – Іван Терлецький про роботу Управління соціального захисту населення за тиждень | Відео

11:35 15 Квітня 2022

Впродовж останнього тижня у Дрогобичі вчергове зросла кількість внутрішньо переміщених осіб. За твердженнями Івана Терлецького керівника Управління соціального захисту населення – посилився потік людей із Східних та центральних областей України, які наразі охоплені активними бойовими діями.

Станом на 15 квітня в Управління соціального захисту населення звернулося для отримання довідки ВПО – 8,5 тис. переселенців. Із цієї кількості осіб – 80% подали заяви на отримання адресної допомоги від держави. В свою чергу – наше Управління саме 15 квітня подало першу заявку в Міністерство Соцполітики для перших виплат переселенцям, – резюмував Іван Терлецький.

Окрім реєстрації ВПО, Управління продовжує щоденно акумулювати гуманітарну допомогу, розподіляти її та видавати внутрішньо переміщеним особам. Так, кожного тижня гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни та дитячого харчування отримує понад 1 тис.осіб з числа переселенців. Окрім цього формуються гуманітарні конвої, які відбувають в міста України, населення яких гостро потребує допомоги.

Без затримок Управління соціального захисту населення проводить і виплати соціальних допомог від держави – мова іде про відшкодування субсидій та державних соціальних допомог населенню. Наразі, такі виплати здійснено на суму в 400 тис.грн.

Також хочу повідомити, що Міністерство соціальної політики за участю Міжнародного надзвичайного фонду допомоги дітям при Організації Об’єднаних націй (ЮНІСЕФ) реалізовує проект щодо підтримки сімей, у яких є діти. Наразі мова іде про дві категорії сімей – ті, які виховують троє і більше дітей, з яких не менш як одна не досягла двох років, та сім’ї – до складу яких входять двоє і більше дітей, з яких не менш як одна дитина має інвалідність. Для отримання допомоги слід подати заявку на офіційному веб-сайті ЮНІСЕФ – register.unicef.org. За результатами розгляду поданої заявки ЮНІСЕФТ скерує на контактний номер телефону заявника повідомлення про прийняте рішення щодо виплати допомоги, – додає Іван Терлецький

Перейти до вмісту