Реформа медицини в дії: як змінилась Стебницька лікарня за останні три роки

14:54 5 Травня 2023

Змінюються та вдосконалюють якість наданих послуг – КНП «Стебницька міська лікарня» продовжує розвивати та оновлювати свої відділення. Цими днями депутати ДМР разом з міським головою Тарасом Кучмою оглянули результати проведених капітальних ремонтів у медичній установі у різних відділеннях. Спільно із депутатським десантом до моніторингу змін долучився і керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба та староста Стебника Тарас Городиський.

Огляд розпочали із поліклінічного відділення. Керівник медичної установи Наталія Стецик спільно із Лідією Гнатиш-Горянською, медичним директором, розповіли про переваги та оновлення діагностичного відділення та лабораторії лікарні. До слова, лабораторія Стебницької лікарні сучасна та працює цілодобово. І найголовніше – тут визначають до 220 параметрів біологічних рідин на годину.

Окрім цього, в поліклінічному відділенні сучасною апаратурою обладнали кабінет аудіометрії, електроенцефалографії, ультразвукової діагностики та електрокардіографії.

На другому поверсі поліклінічного відділення розміщені кабінети стоматолога, травматолога, дерматолога та сімейних лікарів – їх також оглянули депутати. Кабінет дерматолога ( донедавна такого фахівця в стебницькій лікарні не було взагалі) забезпечений сучасним дерматоскопом – апарат допомагає у ранньому виявленні ракових клітин та утворів на шкірі – меланом тощо. Із належною сучасною апаратурою і кабінет кардіолога, лора, офтальмолога.

Аналогічна ситуація і в гінекологічному кабінеті – тут встановлено сучасний апарат – фетальний монітор, який визначає важливі параметри під час діагностики вагітності. Також встановлено і нове оглядове крісло для маломобільних груп населення. Гінекологи у своїй роботі послуговуються і новим апаратом кольпоскопом – для виявлення раку шийки матки і передракових станів.

Відтак депутатам запропонували оглянули новий кабінет комп’ютерної томографії та рентген кабінет, які минулого року поповнились сучасною апаратурою. Переваги новітньої апаратури – менші дози опромінення для пацієнтів, можливість отримати знімки лікарям на свої робочі комп’ютери тощо.

Денний стаціонар поліклініки – окрема гордість. У ньому розміщені фізіотерапевний кабінет, масажний та кабінет реабілітації для дорослих та дітей. Усюди здійснено сучасні ремонти та забезпечено належною апаратурою.

Також депутати оглянули нещодавно відремонтовані хірургічний та психоневрололгічний відділи. У двох відділах проведені капітальні ремонти, осучаснено як палати так і меблі у них, а також сестринські та маніпуляційні. Окрім цього у хірургії оновлено операційні. Операції проводять малоінвазивними методами.

Стебник – це місто, на яке ми покладаємо великі надії. Зміни та осучаснення в місті ми розпочали із медичної галузі. Зокрема, із капітальних ремонтних робіт у лікарні, які ви сьогодні оглянули. Частину цих робіт фінансує сама медустанова завдяки закумульованим коштам від НСЗУ, чим можемо допомагаємо і ми як орган місцевого самоврядування. Дякуємо за підтримку і депутатам. За останні роки лікарня змінилась суттєво – ви бачите скільки тут з’явилось нової апаратури і буде з’являтись ще. Усі ці кроки направлені на задоволення потреб пацієнтів та на підвищення рівня медпослуг у місті, – наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Паралельно, у КНП «Стебницька міська лікарня» тривають капітальні ремонті роботи у відділенні інтенсивної терапії. У планах – реконструкція приймального покою, де будуть передбачені окремі заїзди для карет швидких та сучасні кабінети для огляду пацієнтів, малі операційні. Аналогічна ситуація із відділенням інтенсивної терапії – його повністю оновили та збільшили кількість ліжкомісць до 12. Усі палати осучаснені, на коридор виведені спеціальні монітори пацієнта, є підвід кисню до ліжок.

Депутати були приємно вражені усім побаченим та переконались, що медицина Стебника не те що якісно використовує кошти на своє оновлення, але й вийшла на лідерські позиції із якості надання послуг в області.

Величезна вдячність лікарям та всьому колективу, який дбає про лікарню. Особисто дуже переживала коли кілька років тому йшла мова про скорочення ліжок в інфекції. Нині бачимо, яке це сучасне та європейське відділення. Аналогічно і всі інші відділи, де ми побували. Лікарня абсолютно переродилась по новому і тому щиро радіємо за те, що тут у європейських умовах обстежують та лікують пацієнтів, – поділилась враженнями депутатка ДМР Наталія Беднарчик.

Перейти до вмісту