Ремонт дороги та дослідження історичного Городища: результати зустрічі Тараса Кучми та Михайла Цимбалюка з громадою Ступниці та Медвежі

11:09 25 Листопада 2021

Аварійний міст та відсутність належної дороги – такі проблеми турбують громаду сіл Ступниця та Медвежа. Уся річ у тому, що капітальний ремонт автодороги Ступниця-Лішня востаннє проводили в 90-х роках, відтак дорога перетворилася в суцільне місиво із ям та болота. Місцеві мешканці нарікають, що через погане дорожнє покриття не завжди до них доїжджає громадський транспорт, а за продуктами харчування, до найближчого магазину, потрібно долати самостійно декілька кілометрів. Чи не найгірша ситуація в осінньо-зимовий період – дорогу поглинає болота та сніг, тож людям, щоб виїхати із своїх населених пунктів доводиться пішки іти до траси, що біля Унятич.

На активний діалог із громадою та моніторинг проблем сіл Ступниці та Медвежі цими днями завітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма,  народний депутат України Михайло Цимбалюк та депутатка міської ради Дрогобича Світлана Маменько. Посадовцям староста сіл Медвежа, Ступниця, Селець та Котоване Роман Явірський окреслив коло проблем, серед яких домінує відсутність належного дорожнього покриття, яке ускладнює сполучення між населеними пунктами зокрема та з  Дрогобичем загалом. Також за твердженнями Романа Явірського ще однією проблемою – є аварійний міст через річку Бистриця. Саме через його аварійність батьки бояться пускати своїх дітей до садочку чи школи, бо занепокоєнні, що міст може впасти із автобусом, який перевозить дітей.

Промоніторивши проблеми із логістикою, посадовці оглянули історичне місце Ступниці та Котоване – Городище. Унікальність цієї території полягає в тому, що у часи середньовіччя тут було Городище, оточене фортифікаційними валами. Історики запевняють, що це поселення підпорядковувалося сину Ярослава Мудрого – Ігорю, адже саме тут Михайлом Грушевським було знайдено відповідну печатку.

Кожен з нас знає про унікальність Тустані та про інші видатні місця нашого краю. Ступниця нічим не поступається цим місцям. А можливо є й неповторнішою. Тому слід досліджувати це історичне місце та відкривати його туристам. Це буде наш спільний вклад в промоцію цього краю, – підсумував Тарас Кучма.

На завершення зустрічі посадовці завітали та оглянули дитячий садок у Медвежі. Чиновники були вражені чистотою, охайністю та доброзичливістю, які панують в дошкільній навчальній установі.

В підсумку зустрічі Тарас Кучма та Михайло Цимбалюк дійшли  висновку, що робитимуть усе можливе, щоб у 2022 році було виділено кошти із державного та місцевого бюджетів на проведення капітального ремонту автомобільної дороги до Ступниці. Відремонтована автомобільна артерія без сумніву дасть нове дихання селам цієї громади.

Перейти до вмісту